Foto – plufit.ru

Zemenes karamelē. Mmmm…. 1

Ogas karamelē ļoti efektīgi izskatās uz galda, piestāv romantiskām vakariņām un ir viegls deserts.

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas:

2 tases cukura

1 tase ūdens

1/4 tases kukurūzas sīrupa (tas palīdzēs sīrupam nekristalizēties)

CITI ŠOBRĪD LASA

zemenes (aptuveni 15-20, atkarībā no izmēra)

1. Samaisa cukuru ar ūdeni un kukurūzas sīrupu katliņā un liek uz nelielas uguns. Rūpīgi maisa un lēnām palielināt uguni. Pārtraukt maisīt, kad sīrupa temperatūra sasniedz 200 grādus. Ja maisīs, sīrups sāks kristalizēties.

2. Nomazgātas un nosusinātas zemenes dur uz koka iesmiņiem (vai uz dakšiņām, ja zemenes liks uz šķīvja).

3. Kad sīrups sasniedz vajadzīgo temperatūru, to noņem no uguns un mērcē tajās zemenes. Ļauj sīrupam nedaudz notecēt no ogām, pirms tās sasprauž vāzītē vai trauciņā. Jo ātrāk jūs iemērksiet karameli, jo plānāka būs karameles kārta.

4. Pasniedz uzreiz, jo jau pēc stundas no zemenes tecēs sula. Garšu tas neietekmēs, taču neizskatīsies tik efektīvi.

Recepte no plufit.ru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.