×
Mobilā versija
Brīdinājums +21.5°C
Alberts, Madis
Pirmdiena, 18. jūnijs, 2018
28. maijs, 2018
Drukāt

Zemeņu – apelsīna zupa ar saldējumu (1)

Foto - Evija Puķe-JansoneFoto - Evija Puķe-Jansone

Pastāv uzskats, ka ogu sezonas laikā jāapēd vismaz četri līdz septiņi kilogrami zemeņu, jo tās satur daudz C vitamīna, fosforu, dzelzi, kā arī antioksidantu, kas aizsargā no vēža. Lai vasarā pēc iespējas vairāk varētu apēst šīs ogas, visai ģimenei gatavoju zemeņu zupu, kas parasti tik labi garšo, ka uz brīdi pat apklust sarunas un dažu minūšu laikā trauki ir kā izlaizīti.

Sastāvdaļas kilograms zemeņu, apelsīns, banāns, dažas ēdamkarotes cukura, piparmētru lapiņas, plombīra saldējums.

Pagatavošana.

Zemenes nomazgā, notīra no lapiņām un izlasa bojātās ogas. Pēc tam ieber dziļā traukā, pievieno gabalos sagrieztu banānu, svaigi spiestu apelsīna sulu un visu kārtīgi samaļ blenderī. Cukuru pievieno pēc garšas. Pārkaisa ar piparmētru lapiņām un pasniedz galdā ar saldējumu.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Gardumu ķēzīšana!!!

Draugiem Facebook Twitter Google+