Mobilā versija
+7.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
29. jūnijs, 2015
Drukāt

Zemeņu deserts ar baranciņām

Foto - recepti.kzFoto - recepti.kz
Sastāvdaļas:

1,5 glāzes maltu kliņģerīšu

4 ēdamkarotes cukura

10 ēdamkarotes salkrējuma sviesta

1 glāze cukura

220 g saldkrējuma siera

1 tējkarote vaniļas cuukura

220 g putota saldā krējuma

170 g želatīna (ar zemeņu garšu)

2 glāzes karsta ūdens

450 g svaigu vai saldētu zemeņu

Cepeškrāsni uzsilda līdz 175 grādiem.

Samaltas baranciņas samaisa ar 4 karotēm cukura un kausētu saldkrējuma sviestu. Samaisa.

Ņem mazus cepamos trauciņus un katrā ieliek pa 2 karotēm ar kaudzīti baranciņu-sviesta masas. Piespiež ar pirkstiem.

Liek cepamos traukus cepeškrāsnī un gatavo 6 minūtes.

Atdzesē.

Tikmēr sakuļ salkrējuma sieru ar cukuru un vaniļas cukuru līdz vienmērīgai masai. Uzmanīgi pievieno saldo krējumu un samaisa.

Ar konditorijas uzgaļa palīdzību uzklāj krēmu otrajā kārtā trauciņos. Taču to var darīt arī ar karotīti. Pietiekami biezā slānī! Ieliek ledusskapī uz stundu.

Želatīnu izkausē verdošā ūdenī. Ieliek tajā saldētas vai svaigas zemenes. Samaisa, sekojot līdzi, lai želatīns izkustu. Noliek ledusskapī uz piecām minūtēm.

Pēc tam zemenes izņem un sadala pa trauciņiem, veidojot augšējo slāni.

Trauciņus vēlreiz ieliek ledusskapī vismaz uz stundu. Pasniedz aukstus.

 

Recepte no recepti.kz

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+