Mobilā versija
+2.9°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
6. jūlijs, 2015
Drukāt

Zemeņu kārtojums ar karamelizētām drumstalām

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

(6 porcijas)

• 0,8 kg svaigu zemeņu

• 0,5 l saldā krējuma

• 4 ēdamkarotes karamelizētā cukura

• 150 g sviesta

• 100 g baltā cukura

• 150 g kviešu miltu

Drumstalām katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu, pievieno cukuru un kviešu miltus. Izmaisa, liek karstumizturīgā veidnē un cep līdz +180 °C uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25 minūtes, līdz drumstalas ir zeltaini brūnas. Atdzesē un ar rokām saberž mazos gabaliņos.

Zemenes sagriež mazākos gabaliņos. Saldo krējumu kopā ar karamelizēto cukuru saputo stingrās putās. Lielā, platā traukā vairākās kārtās liek zemenes, drumstalas un putukrējumu. Patur ledusskapī vismaz četras stundas. Pasniedz deserta trauciņos, izrotājot ar svaigu zemeņu pusītēm. Var pagatavot vakarā un likt galdā no rīta. Garšo kā zemeņu un sviesta mīklas kūka.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+