Mobilā versija
+8.4°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
23. jūnijs, 2014
Drukāt

Zemeņu koks – gan rotājums, gan gardums

zemenu-koks8

 

Lai izveidotu zemeņu koku, nepieciešams:

* aptuveni 30 cm diametra putuplasta konuss (izmērs var būt arī lielāks)

* pārtikas folija vai caurspīdīga pārtikas plēve

* kēksa forma ar cauruli vai kāds cits priekšmets konusa iestatīšanai

* līme (pēc vajadzības)

* floristikas saspraudes vai stieples

* paciņa ar zobu bakstāmajiem vai kanapē maizīšu “zobentiņi”

* 1,5-2 kg zemeņu (aptuveni 60-80 ogas)

* salātlapas, kāposta lapas, pētersīļi, zaļais baziliks, piparmētras un citi zaļumi

* kazenes

* pūdercukurs vai šokolāde (pēc vēlēšanās)

* lentes un bantītes rotāšanai (pēc vēlēšanās)

 

Kā pagatavot zemeņu koku:

1. Nomazgā salātlapas un citus zaļumus, kurus gribat izmantot. Kamēr zaļumi nožūst, taisiet koku tālāk.

2. Koka “stumbram” izmanto zaļu putuplastu. Ja neizdodas atrast zaļu, var iztikt ar baltu, jo konusu tāpat noklās ar zaļumiem. Konusa augšpusi vajag nedaudz apgriezt, lai tā nebūtu asa.

3. Konusu aptin ar pārtikas plēvi vai foliju – lai zemenes nepieskartos putuplastam.

4. Konusu piestiprina izvēlētajai pamatnei. Tam var izmantot karsto līmi vai speciālo līmi, kas domāta darbam ar putuplastu. Nedrīkst izmantot līmi “Moments”, jo tas saēd putuplastu.

5. Salātus rūpīgi piestiprina putuplastam. Tam var izmantot floristikas saspraudes vai stieples.

6. Sasprauž zemenes, izmantojot zobu bakstāmos vai zobentiņus.

 

Ideja no pochitat.com

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+