Mobilā versija
-0.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Svētdiena, 4. decembris, 2016
29. jūnijs, 2014
Drukāt

Zemeņu pārsteigums – saldā krējuma groziņi

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Sastāvdaļas (6 porcijām): 750 ml saldā krējuma, 50 g cukura, 20 g agara (1 paciņa “RUF” Agritine), 150 – 200 g svaigu zemeņu, 2 ēdamkarotes vaniļas cukura, 4 pilieni mandeļu esences.

 

Kā gatavot?

Aukstā saldajā krējumā izšķīdina paciņu agara (nopērkams “Rimi”, “Stockmann”, “Gafū”), liek uz vidējas uguns un, nepārtraukti maisot, vāra 10 minūtes. Tad pievieno cukuru, vaniļas cukuru un 4 pilienus mandeļu esences, pavāra vēl dažas minūtes, līdz cukurs izkusis, un noslēdz uguni. Saliek mazos trauciņos zemeņu gabaliņus un pārlej saldā krējuma masu. Ja gribas divas krāsas, var pusi no šīs masas sajaukt ar ēdamkaroti kakao pulvera. Liek ledusskapī, lai sastingst.

Vislabāk ir gatavot silikona vai keramikas, nevis papīra trauciņos, kas mitruma ietekmē paliek mīksti. Var izmantot arī stikla traukus, bet šis gan tomēr ir ekskluzīvs saldais, ko ēd ļoti mazām porcijām. Ļoti pozitīvi, ka zemeņu pārsteigumu ledusskapī bez kvalitātes zuduma var turēt pat trīs diennaktis – nemainās ne garša, ne izskats, vienīgi tur nevajadzētu būt citām stiprām smaržām. Tātad, ciemiņus gaidot, desertu iespējams pagatavot jau iepriekšējā dienā: iznāk kā putna piens, gards un ļoti aromātisks!

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+