Mobilā versija
+5.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
10. jūlijs, 2013
Drukāt

Zemeņu “Pavlova” Epikūra gaumē

Dainis BušmanisDainis Bušmanis

Ik gadu vasaras sākumā, kad Dailes teātrī beidzas izrāžu sezona, durvis ver kafejnīcas “Epikūra dārzs” āra terase. Te apmeklētāji var ne tikai ieturēt maltīti, bet nedēļas nogalēs arī baudīt dažādus koncertus. Pasākumu laikā arī maltīte tiek gatavota uz āra plīts, kas izveidota uz veca “Volvo” bāzes.

 

 

“Ikdienā piedāvājam latvisku virtuvi, lai ļaudis var paēst gluži kā mājās,” teic šefpavāre Aiga Zvejniece, “Mājas Viesa” lasītājiem iesakot īpašo Zemeņu “Pavlovu” “Epikūra” gaumē.

Zemeņu “Pavlova” Epikūra gaumē

SASTĀVDAĻAS (vienai porcijai) 100 g svaigu zemeņu, 50 g bezē cepumu, 50 g biezpiena, 100 g putukrējuma, cukurs.

KĀ GATAVOT? Šo saldo ēdienu izdomājis kāds franču pavārs par godu slavenajai krievu baletdejotājai Annai Pavlovai. To var gatavot ne tikai no zemenēm, bet arī no mellenēm u. c. ogām. “Epikūra dārzs” piedāvā savu variāciju, šo desertu papildinot ar biezpienu.

Putukrējumu saputo kopā ar biezpienu, pēc garšas pievienojot cukuru. Ņem lielu trauku vai nelielu formiņu un visu liek kārtās – vispirms bezē cepumus, pēc tam zemenes un beigās putukrējumu. Saldo sadala pa porcijām vai formiņu apgāž un novieto uz deserta šķīvja. Rotā ar zemenēm.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+