Dainis Bušmanis

Zemeņu “Pavlova” Epikūra gaumē 0

Ik gadu vasaras sākumā, kad Dailes teātrī beidzas izrāžu sezona, durvis ver kafejnīcas “Epikūra dārzs” āra terase. Te apmeklētāji var ne tikai ieturēt maltīti, bet nedēļas nogalēs arī baudīt dažādus koncertus. Pasākumu laikā arī maltīte tiek gatavota uz āra plīts, kas izveidota uz veca “Volvo” bāzes.

Reklāma
Reklāma

 

 

Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Lasīt citas ziņas

“Ikdienā piedāvājam latvisku virtuvi, lai ļaudis var paēst gluži kā mājās,” teic šefpavāre Aiga Zvejniece, “Mājas Viesa” lasītājiem iesakot īpašo Zemeņu “Pavlovu” “Epikūra” gaumē.

Zemeņu “Pavlova” Epikūra gaumē

SASTĀVDAĻAS (vienai porcijai) 100 g svaigu zemeņu, 50 g bezē cepumu, 50 g biezpiena, 100 g putukrējuma, cukurs.

CITI ŠOBRĪD LASA

KĀ GATAVOT? Šo saldo ēdienu izdomājis kāds franču pavārs par godu slavenajai krievu baletdejotājai Annai Pavlovai. To var gatavot ne tikai no zemenēm, bet arī no mellenēm u. c. ogām. “Epikūra dārzs” piedāvā savu variāciju, šo desertu papildinot ar biezpienu.

Putukrējumu saputo kopā ar biezpienu, pēc garšas pievienojot cukuru. Ņem lielu trauku vai nelielu formiņu un visu liek kārtās – vispirms bezē cepumus, pēc tam zemenes un beigās putukrējumu. Saldo sadala pa porcijām vai formiņu apgāž un novieto uz deserta šķīvja. Rotā ar zemenēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.