Mobilā versija
+8.4°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
30. jūnijs, 2014
Drukāt

Zemeņu pīrāgs. Mājīguma sajūtai… Fotorecepte

Foto - vegarecept.ruFoto - vegarecept.ru

Sastāvdaļas:

kārtainā mīkla

1 kg svaigu zemeņu (aptuveni 4 krūzes)

sula no citrona pusītes

3/4 krūzes cukura

1 ēdamkarote no apelsīna norīvētas miziņas

3 ēdamkarotes cietes

1 tējkarote malta kanēļa

2 ēdamkarotes auksta sviesta (nesālīta)

1. Mīklu sadala divās daļās. Vienu mīklas kārtu klāj pīrāga formā. Pārklāj ar politelēna plēvi un noliek ledusskapī.  Otru mīklas daļu arī ieliek ledusskapī.
2. Gatavo viducīti. Samaisa apelsīna miziņu, cietu un cukuru.

3. Notīra zemenes, sagriež un pievieno cukura masai.

4. Pārlej ar citronu sulu, pārkaisa ar kanēli. Samaisa.

5. Izņem mīklas formu, noņem plēvi un liek virsū zemenes. Pa virsu vienmērīgi saliek sviesta pikučus.

6. Uzsilda cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

7. Izrullē otru mīklas daļu, izveidojot tādu pašu apli, kā jau iepriekš gatavotā forma. Sagriež aptuveni 2 centimetru platās strēmelēs.

8. Strēmeles liek uz zemenēm tā, lai veidotos restīšu forma.

9. Ja gali strēmelēm par garu, nogrieziet. Lieciet cepeškrāsnī uz 15 minūtēm. Pēc tam pazeminiet temperatūru līdz 160 grādiem un cepiet pīrāgu vēl 35-45 minūtes, līdz uz mīklas parādās burbulīši. Ja mīklas augšpuse sāk palikt par tumšu, bet kūka vēl nav gatava, pārklājiet virspusi ar foliju.

10. Pīrāgu atdzesē.

Recepte no vegarecept.ru

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+