Mobilā versija
+8.4°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
14. jūnijs, 2015
Drukāt

Zemeņu pīrāgs (3)

Foto-ShutterstockFoto-Shutterstock

Sastāvdaļas mīklai – 400 g miltu, 250 g margarīna, 100 g krējuma, 3 – 4 olu dzeltenumi, 100 g cukura, 0,5 tējkarotes citronskābes, 1 tējkarote sodas (nedzēsta).

Sastāvdaļas pildījumam – 300 g zemeņu, 150 g cukura, 3 – 4 olu baltumi.

Pagatavošana.

Margarīnu sakapā kopā ar izsijātiem miltiem, ieber sodu un citronskābi. Pēc tam pievieno olu dzeltenumus, cukuru, krējumu un visu samaisa viendabīgā masā.

Pēc tam mīklu izrullē apmēram 2 – 3 cm biezumā, liek uz ietaukotas cepamās pannas, sabaksta ar dakšiņu un cep 170 grādus karstā cepeškrāsnī 20 – 25 minūtes, līdz biskvīts kļūst zeltainā krāsā.

Tikmēr olu baltumus saputo stingrās putās. Pakāpeniski pievienojot cukuru, turpina putot olu baltumus, līdz cukurs ir izšķīdis un putas kļuvušas kā biezs krēms. Krēmam pievieno pārgrieztas zemenes, samaisa. Iegūto pildījumu liek uz uzceptā biskvīta turpat cepešpannā.

Cepešpannu vēlreiz šauj cepeškrāsnī uz 10 – 15 minūtēm.

Rotā ar svaigām ogām.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (3)

  1. sveiki.krejumu saldo vai skabo?

  2. Uzcepu, sanāca garšīgs. Tikai lielākā formā ir jāliek, jo, pēc receptes sanāk vairāk nekā ir uz foto. Un sakultajos olu baltumos zemenes var likt pat puskilo. Bet ir labs.

  3. Recepte ir laba,tikai būtu forši,ja būtu uzrakstīts uz cik liela diametra pannas tiek cepts pīrāgs! 🙂

Draugiem Facebook Twitter Google+