Mobilā versija
-1.7°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
15. jūlijs, 2014
Drukāt

Zemeņu saldējums, želeja, krēms. Vasarīgu kārumu receptes

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

Saldējums


250 g svaigu zemeņu

100 g smērējamā šokolādes krēma (piem., Nutella)

150 g brūnā cukura

225 g maskarpones siera

150 ml piena (3,5%)

2 ēdamkarotes citrona sulas

Zemenes sablenderē ar cukuru un citrona sulu. Maskarpones sieru saputo ar pienu. Zemeņu masu iecilā siera masā un pievieno šokolādi. Visu maigi samaisa, lai masas pilnībā nesajauktos. Var pievienot sauju kaltētu zemeņu gabaliņu. Ieliek uz trim stundām saldētavā sasalt un pasniedz ar zemeņu mērci.

VARIANTI

No zemenēm var ātri un viegli pagatavot dažādus krēmus, par pamatu ņemot ar cukuru sablenderētas zemenes.

Sablenderētās zemenes samaisa ar stingrās putās saputotiem olu baltumiem, tos uzmanīgi iecilā zemeņu masā un pasniedz ar vaniļas mērci.

Zemeņu masu sajauc ar uzbriedinātu un izšķīdinātu želatīnu un saputotu saldo krējumu, pēc tam noliek vēsumā. Iznāk aromātisks, gards un barojošs zemeņu krēms, ko pasniedz kopā ar zemeņu mērci.

Zemeņu masu sajauc kopā ar grieķu jogurtu un uzbriedinātu, izšķīdinātu želatīnu – ideāls saldais slaidās līnijas ievērotājām.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+