Mobilā versija
+0.5°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
13. janvāris, 2015
Drukāt

Zemeņu sorbets ar šokolādes ruleti

Foto - Marta PurmaleFoto - Marta Purmale
Sastāvdaļas:

Sorbetam

* 2 banāni

* glāze zemeņu

* ceturtdaļglāze kokospiena

* vaniļas sēkliņas

Ruletes pamatnei

* 2 glāzes dehidrētu griķu

* pusglāze kakao pulvera

* 2 glāzes dateļu

* 2 tējkarotes agaves sīrupa

Ruletes pildījumam

* pusglāze izmērcētu dateļu

* 2 ēdamkarotes kakao

* 2 tējkarotes agaves sīrupa

* 2–4 tējkarotes ūdens

* vaniļas pāksts

* šķipsna jūras sāls

* sauja žavētu aprikožu

PAGATAVOŠANA

Gatavo sorbetu. Banānus pāris stundu patur saldētavā. Tos izņem un blendē kopā ar zemenēm, kokospienu un vaniļas sēkliņām. Pasniedz uzreiz vai ieliek saldētavā.

Gatavo ruletes pamatni. Griķus pāris stundu mērcē, tad žāvē dehidratorā vai cepeškrāsnī temperatūrā, kas nav augstāka par 40 grādiem. Dehidrētos griķus samaļ virtuves kombainā, līdz veidojas rupji milti. Pievieno kakao, agaves sīrupu, dateles. Visu smalcina, kamēr veidojas viendabīga masa.

Masu pārliek uz dehidratora loksnes vai pārtikas plēves. Lai masa neliptu pie rokām, pirkstus saslapina. Ar rokām to izklāj apmēram puscentimetra biezā taisnstūrī (20 x 27 cm).

Gatavo ruletes pildījumu. Dateles aptuveni 20 minūtes mērcē ūdenī. Vaniļas pāksti pārgriež gareniski, izkasa sēkliņas.

Blenderī liek dateles, vaniļu, pievieno agaves sīrupu, kakao pulveri, šķipsnu jūras sāls un mazliet ūdens. Blendē, līdz veidojas viendabīga masa. Ja nepieciešams, pielej vairāk ūdens. Gatavā masā iemaisa sasmalcinātas aprikozes. Pildījumu vienmērīgā kārtā liek uz ruletes pamatnes, tad abas kārtas sarullē. Patur saldētāvā vismaz kādu stundu. Izņem, griež vienāda lieluma gabaliņos.

Pildīto ruletes šķēli servē kopā ar zemeņu sorbetu. Lai labi garšo!

Pavāres piebilde

Zemenēm labi piestāv baziliks, bet kokospiena vietā der jebkura svaigi spiesta augļu sula.

Zemeņu vietā var izmantot jebkuras citas sezonālas ogas, augļus.

Kakao var aizvietot ar karobas pulveri, ja tas vairāk tīk, vaniļas pāksti – ar vaniļas ekstraktu, bet agaves sīrupu – ar medu. Ja negaršo žāvētas aprikozes, var pievienot izmērcētus un sasmalcinātus valriekstus, der arī citi žāvēti augļi vai rieksti.

 

36,6°C konsultanteDIĀNA ADAMAITE, veselīgās ēšanas restorāna Raw Garden vecākā pavāre

 

366_C_logo1

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+