Latvijā
Praktiski

Zemeņu sviests ar pipariem. Neparastām brokastīm!0

Foto – nashrecept.com

 

Pagatavošanai nepieciešams cepampapīrs  vai silikona formiņas ledum, vai mazajiem kēksiņiem.

1. Mīkstam sviestam pievieno sāli un melnos piparus.

2. Nomazgā zemenes, noņem ļipiņas. Sagriež mazos gabaliņos.

3. Zemenes iemaisa sviesta masā.

4. Pēc vēlēšanās var pievienot konservēto papriku. Tas piedos pikantumu.

4. Sviestu liek uz cepamā papīra un ierullē, saspiežot papīra galus – kā konfektes. Vai arī liek sviestu, piemēram, silikona formiņās vai kēksiņu formiņās – pēc iespējām un vēlēšanās.

5. Sviestu uz 15 minūtēm liek saldētavā, pēc tam var pārlikt ledusskapī, siltākā daļā.

6. Pirms pasniegšanas sviestmaižu sviestu ar zemenēm izņem no ledusskapja, attaisa papīru vai izņem no formiņām. Pārliek uz šķīvja un pasniedz ar maizi.

 

Recepte no nashrecept.com

Saistītie raksti
LA.lv