Mobilā versija
-4.3°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Otrdiena, 6. decembris, 2016
22. jūnijs, 2014
Drukāt

Zemeņu vareņiki (1)

Foto -  ivona.bigmir.netFoto - ivona.bigmir.net

Sastāvdaļas:

3 glāzes miltu

1 ola

1 tējkarote sāls

2/3 glāzes ūdens

600 g zemeņu

3 ēdamkarotes cukura

1 ēdamkarote cietes

Nomazgā ogas, noņem lapiņas. Pārkaisa ar cukuru un cieti, liek uz 25-30 minūtēm aukstumā.

Miltus samaisa ar sāli, ielej ledaini aukstu ūdeni un samaisa. Noliek mīklu uz 30-40 minūtēm nostāvēties. Ar miltiem apkaisītā virsmā klāj mīklu un ar glāzi veido apaļas formiņas.

Vidū liek zemenes, maliņas salipina. Kad visi vareņiki salipināti, liek tos vārošā ūdenī un ņem ārā piecas minūtes pēc uzpeldēšanas.

Pasniedz ar krējumu saldkrējuma sviestu.

Recepte no ivona.bigmir.net

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Receptē netiek minēts,kur liek to olu.To atstāj nākamajiem vareņikiem? 😀

Draugiem Facebook Twitter Google+