Mobilā versija
-0.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
2. septembris, 2015
Drukāt

Zemesriekstu un pistāciju parfē ar karamelizētām plūmēm

Foto- Valdis SemjonovsFoto- Valdis Semjonovs

Ēdieni restorānā "Andalūzijas Suns", Elizabetes iela 83. 14.08./2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/

Sastāvdaļas:

Parfē: 500 g saldā krējuma, 150 g zemesriekstu halvas, 100 g lobītu pistāciju, 100 g cukura, 3 olu dzeltenumi. Karamelizētajām plūmēm: 2 vidēji lielas lillā plūmes, 80 g brūnā cukura, 20 g svaigi spiestas apelsīnu sulas, 1 vaniļas pāksts.

KĀ GATAVOT?

Saldo krējumu puto ar cukuru, pa vienam piesitot klāt olu dzeltenumus. Uz dēlīša ar nazi sasmalcina halvu un pistācijas, pieber putukrējumam. Beigās masai pielej mazliet konjaka. Lej veidnītēs un sasaldē. Saldēšana var aizņemt visu dienu, bet, ja mājās ir saldējuma mašīna, tam būs nepieciešams ne vairāk kā 4 līdz 5 stundas. Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus. Kārto uz cepešpannas, pārlej ar svaigi spiestu apelsīnu sulu, pievieno brūno cukuru un vaniļas graudiņus no pāksts. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 15 līdz 20 min. Atdzesētas plūmes liek uz šķīvja, līdzās glīti kārto parfē. Plūmes pārlej ar mērcīti, kas radusies, tās cepot. Pārkaisa ar pūdercukuru. Rotā ar piparmētrām.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+