Mobilā versija
-3.1°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
2. jūnijs, 2014
Drukāt

Zemnieku saimniecības ”Akmeņkalni” siera meistares Dzintras Hansones kūpinātā ķimeņu siera recepte

Karīnas Miezājas fotoKarīnas Miezājas foto

Zemnieku saimniecības ”Akmeņkalni” siera meistare Dzintra Hansone stāsta, ka vispirms līdz 90 grādiem jāuzkarsē 100 l piena. Kamēr tas silst, smalki sadrupina svaigu biezpienu. To pievieno pienam, pieber arī nedaudz citronskābes. Masu turpina lēnām maisīt, līdz tā kļūst bieza un atdalās sūkulas. Tad pārtrauc maisīt, brīdi silda, pēc tam atkal lēnām maisa, lai masa kļūtu vēl biezāka. Sūkalas nokāš, sieru rūpīgi izspaida. Šajā brīdī svarīgi to turēt pastāvīgā 110 grādu temperatūrā. Tad pievieno 4 saujas sāls, 3,5 saujas ķimeņu, 2 kg sviesta un atkal rūpīgi izmaisa. Pēdējās piesit 20 olas un vēlreiz izmaisa. Sieru pilda formās, brīdi ļauj atdzist. Izņem no formām, atdzesē pilnībā, ievieto ledusskapī. Ja vēlas iegūt kūpinātu sieru, rituļus ved uz kūpinātavu, kur, novietotus uz redelēm, vairākas stundas lēni kūpina, kurinot ar malku.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+