Foto – Marta Purmale

Ziedkāposta un kaņepju risoto 0

2 porcijas

PAGATAVOŠANA

Saulē kaltētajiem tomātiem uzlej ūdeni, atstāj kādu stundu mērcēties. Smalcinātājā liek sagrieztas ziedkāposta rozītes un kaltēto tomātu strēmelītes. Smalcina, līdz masa ir vienmērīgi graudaina. Pievieno kaņepju sēklas, rauga pārslas, smalki sagrieztu kinzu, iespiež citrona sulu, ielaista kaņepju eļļu, pieber sāli un piparus. Turpina smalcināt vēl kādu brīdi, kamēr viss sajaucies. Sagriež lociņus un tomātu, nomizo un sagriež avokado. Iejauc sablendētajā masā.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 36
Lasīt citas ziņas

Ja nav smalcinātāja, ziedkāposta galviņu var sarīvēt uz rīves, pārējās sastāvdaļas sīki sagriezt. Visu kārtīgi samaisa, kamēr masa kļūst viendabīga.Uz šķīvja kārto salātu lapas, vidū liek risoto. Rotā ar tomātiņu, sasmalcinātu riekstu un sēklu maisījumu un svaigām ogām. Šeit labi iederētos pāris jāņogu.

Pavāres piebilde

Var izmantot nemērcētus saulē kaltētos tomātus (bez eļļas), garša būs izteiktāka, pikantāka. Risoto izdosies tikpat labs, ja pievienos tikai svaigo tomātu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja vēlas, var likt klāt arī smalkos kubiciņos sagrieztus paprikas gabaliņus.

Kaņepju sēklu vietā var izmantot smalcinātas ķirbju, saulespuķu sēklas, mandeles, Indijas vai makadamijas riekstus.

Gatavoja Veselīgās ēšanas augu valsts ēdienu restorāna Raw Garden pavāre Diāna Adamaite

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.