Mobilā versija
Brīdinājums +4.9°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
8. janvāris, 2015
Drukāt

Ziedkāposta un kaņepju risoto

Foto - Marta PurmaleFoto - Marta Purmale
Sastāvdaļas:

* mazs ziedkāposts

* puskrūze kaņepju sēklu

* puse citrona

* 1 ēdamkarote kaņepju eļļas

* 1 ēdamkarote rauga pārslu

* 2 ēdamkarotes svaigas kinzas (koriandra) vai pētersīļu lapiņu

* vidēja lieluma tomāts

* avokado

* daži lociņi

* pussauja saulē kaltētu tomātu

* sāls

* melnie pipari

* dažādu krāsu salātlapas

* ķirštomātiņi, svaigas ogas dekorēšanai

2 porcijas

PAGATAVOŠANA

Saulē kaltētajiem tomātiem uzlej ūdeni, atstāj kādu stundu mērcēties. Smalcinātājā liek sagrieztas ziedkāposta rozītes un kaltēto tomātu strēmelītes. Smalcina, līdz masa ir vienmērīgi graudaina. Pievieno kaņepju sēklas, rauga pārslas, smalki sagrieztu kinzu, iespiež citrona sulu, ielaista kaņepju eļļu, pieber sāli un piparus. Turpina smalcināt vēl kādu brīdi, kamēr viss sajaucies. Sagriež lociņus un tomātu, nomizo un sagriež avokado. Iejauc sablendētajā masā.

Ja nav smalcinātāja, ziedkāposta galviņu var sarīvēt uz rīves, pārējās sastāvdaļas sīki sagriezt. Visu kārtīgi samaisa, kamēr masa kļūst viendabīga.Uz šķīvja kārto salātu lapas, vidū liek risoto. Rotā ar tomātiņu, sasmalcinātu riekstu un sēklu maisījumu un svaigām ogām. Šeit labi iederētos pāris jāņogu.

Pavāres piebilde

Var izmantot nemērcētus saulē kaltētos tomātus (bez eļļas), garša būs izteiktāka, pikantāka. Risoto izdosies tikpat labs, ja pievienos tikai svaigo tomātu.

Ja vēlas, var likt klāt arī smalkos kubiciņos sagrieztus paprikas gabaliņus.

Kaņepju sēklu vietā var izmantot smalcinātas ķirbju, saulespuķu sēklas, mandeles, Indijas vai makadamijas riekstus.

 

Gatavoja Veselīgās ēšanas augu valsts ēdienu restorāna Raw Garden pavāre Diāna Adamaite

 

366_C_logo1

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+