Mobilā versija
-4.0°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
11. decembris, 2014
Drukāt

Ziemas prosas salāti. Ances Annas Šternbergas veselīgā recepte

Foto - Foto: Helēna StrazdiņaFoto - Foto: Helēna Strazdiņa
Sastāvdaļas:

Sastāvdaļas salātiem:

1 krūze prosas

1,5 – 2 krūzes ūdens

1 neliels sviesta ķirbis

1⁄2 tējkarotes kumīna

sāls pēc garšas

100 g lazdu riekstu

2 nelieli avokado, sagriezti gabaliņos

2 saujas tumšo vīnogu, pārgrieztas uz pusēm

2 saujas zaļumu

Sastāvdaļas dresingam:

1 krūze krūmu bazilika (der arī parastais, tikai tam ir spēcīgāka garša,
tāpēc to vajadzēs mazāk)

1 krūze sakapātu pētersīļu

2 daiviņas ķiploku, izspiestas caur ķiplokspiedi

sula no 1⁄2 citrona

1⁄2 krūzes extra virgin olīveļļas

Daudzums:

4 personām

Pagatavošana:
• Ķirbi sagriež gabaliņos, izklāj uz pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru.

• Pārlej ar olīveļļu, pārkaisa ar kumīnu un sāli.

• Liek cepeškrāsnī 200 ̊C temperatūrā uz 20 līdz 30 minūtēm, kamēr gabaliņi mīksti.

• Kad ķirbis gatavs, to noņem no pannas un ļauj atdzist.

• Cepeškrāsnī liek lazdu riekstus un cep apmēram 10 minūtes, līdz to miza pārplīsusi un to ir viegli norīvēt.

• Riekstu mizas norīvē dvielītī. Riekstus sakapā rupjos gabalos.

• Kārtīgi noskalo prosas graudus un liek nelielā katliņā kopā ar pusotrām līdz divām krūzēm ūdens, pagaida, līdz sāk vārīties, tad nogriež mazāku uguni un, ik pa laikam maisot, vāra vēl 10 līdz 15 minūtes, līdz ūdens izgarojis.

• Dresinga sastāvdaļas sablendē un pārlej nedaudz padzisušiem prosas graudiem. Kārtīgi samaisa. Pārceļ masu lielā bļodā, iemaisa pārējās sastāvdaļas – riekstus, avokado, vīnogas, kumīnu, zaļumus un ķirbi.

• Gatavos salātus kārto šķīvjos, pārkaisa ar lazdu riekstiem, pēc izvēles garnē ar zaļumiem un pasniedz atdzesētus vai viegli siltus.

 

Recepte no Ances Annas Šternbergas grāmatas “Topi vesels”

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+