Mobilā versija
Brīdinājums -0.6°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
13. decembris, 2013
Drukāt

Ziemassvētku medus kūka “Vālodzēnu” gaumē

Foto - "Shutterstock.com"Foto - "Shutterstock.com"

Recepti medus kūkai, kas lieliski iederēsies ikvienā Ziemassvētku mielastā, “aizņēmāmies” no Otto Abzalona, Straupes pagasta zemnieku saimniecības “Vālodzēni”  īpašnieka. Kurš gan vislabāk zinātu visu par medus kārumiem, ja ne dravnieks un daudzu bišu saimju īpašnieks? Vairāk par Abzalonu saimniecību uzzināsiet “LA” jaunākajā tematiskajā avīzē “Mājas gardumi”, bet te – recepte!

Medus kūka
400 g miltu, 1 glāze medus,
3 olas, 5 ēdamkarotes brūnā cukura,
2 tējkarotes sodas.
Pildījumam: 1,5–2 l skāba krējuma,
5 ēdamkarotes cukura,
1 citrons.

Olas sakuļ ar cukuru un iemaisa šķidru medu. Masā ieber miltus un sodu, maisa, līdz mīkla kļūst vijīga. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. No cepamā papīra izgriež šablonu, kas ir tikpat liels kā tortes veidne – 26 cm diametrā. Papīra apli izklāj kūkas veidnes apakšā, ar ēdamkaroti uzliek mīklu un izlīdzina plānā kārtā. Cep sakarsētā krāsnī 3–4 minūtes.

Kad tortes pamatne ir piepūtusies un kļuvusi zeltaina, to izņem no plīts, apgriež otrādi un uzmanīgi noņem papīru. Tā cep nākamās 6–7 kārtas (viena pamatne vajadzīga drumstalām tortes pārkaisīšanai).

Sagatavo pildījumu: krējumu lej bļodiņā, pievieno cukuru (pēc garšas) un norīvē citrona miziņu (pildījumam
jābūt skābeni saldam). Tortes pamatnes saliek citu virs citas un ar asu nazi apgriež maliņas. Pēc tam uz katras kārtas ziež skābo krējumu. Kad ir uzlikta pēdējā kūkas kārta, torti piespiež ar virtuves dēlīti, lai kūka būtu no
augšpuses plakana (patur 5–10 minūtes).

Atlikušo tortes plāksni un nogrieztās maliņas sadrupina un apgrauzdē. Torti pārsmērē ar atlikušo krējumu, pārkaisa ar drupačām.

Tur vēsumā 24 stundas. Dekorē ar augļiem, ogām – kas kuram garšo.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+