Mobilā versija
Brīdinājums -0.1°C
Evija, Raita, Jogita
Piektdiena, 2. decembris, 2016
17. decembris, 2014
Drukāt

Ziemassvētku rīsu putra ar kanēli un mandelēm

"Dobeles Dzirnavnieks" Publicitātes foto"Dobeles Dzirnavnieks" Publicitātes foto
Izejvielas (2 porcijām):

● 160 grami “Dobeles dzirnavnieka” gargraudu rīsu
● 320 ml auksta ūdens rīsu vārīšanai
● šķipsniņa sāls
● 1 ēdamk. cukura
● 300 ml piena (tauku saturs vismaz 2.5%)
● 1 tējk. vaniļas cukura
● 1 M izmēra ola
● 2 ēdamk. mandeļu skaidiņu
● 1 liels vai 2 mazāki āboli
● 1 ēdamk. sviesta
● 1 ēdamk. brūnā cukura
● 1 tējk. malta kanēļa

Viens no skaistākajiem brīvdienu brīžiem ir pamosties sniegbaltā ziemas rītā, uzvilkt vissiltākās čības un nesteidzīgi doties uz virtuvi gatavot sev un saviem mīļajiem brokastis. Kas vislabāk silda vēderu? Protams, putra. Taču šoreiz pagatavo to īpaši – sviestā un kanēlī apcep ābolus, krēmīgajiem rīsiem pievieno mandeles un vaniļu. Tā būs karaliskā ziemas putra!

Gatavošana:

1. Rīsus noskalo. Katlā ielej ūdeni, pievieno sāli un pieber rīsus. Nemaisot vāra 15 minūtes, kamēr rīsi gatavi. Atlikušo ūdeni nolej.
2. Rīsiem pievieno pusi piena, vaniļas cukuru un uz lēnas uguns, vienmērīgi maisot, turpina vārīt 3-5 minūtes. Pievieno sakultu olu, mandeļu skaidiņas un atlikušo pienu. Turpina maisīt, kamēr rīsi kļuvuši izteikti krēmīgi.
3. Ābolu iztīra un sagriež mazos gabaliņos vai sloksnītēs. Uz pannas izkausē sviestu, pievieno ābolu gabaliņus, cukuru un kanēli. Maisot turpina cep 2 minūtes, kamēr āboli kļuvuši mīksti.
4. Pasniedz bļodiņās, apakšā liekot rīsus, pa virsu ceptos ābolus. Dekorē ar mandeļu skaidiņām un maltu kanēli.

Kulinārijas bloga lindasvirtuve.lv autore Linda Tellgrena sadarbībā ar A/s “Dobeles dzirnavnieks”

Pievienot komentāru

Krīgers jūsmoja par Ušakova kaķiem. Vai viņš ies politikā? (6)"Dusmīgo" Pēteri Krīgeru varētu nomainīt "diplomāts" Egils Baldzēns, taču ir arī citi interesenti
Draugiem Facebook Twitter Google+