Mobilā versija
-0.5°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
8. janvāris, 2015
Drukāt

Ziemīgā rīsu tortīte ar žāvētām plūmēm. Bez cepšanas!

plumes
Sastāvdaļas

200 g cepumu
80 g saldkrējuma sviesta

Pildījumam
100 g baltās šokolādes
100 g tumšās šokolādes
0,5 kg rīsu biezputras
0,2 l saldā krējuma (tauku saturs 35%)
4 plāksnītes želatīna
2 tējkarotes vaniļas cukura

Plūmju rotājumam
200 g žāvētu plūmju
40 g cukura
150 ml ūdens
100 ml portvīna

1. Cepumus sasmalcina drupatās. Sviestu izkausē un samaisa ar drupačām. Masu izliek formā ar noņemamām malām.

2. Želatīnu izmērcē aukstā ūdenī 5 minūtes. Saldo krējumu sakuļ pusšķidrās putās. Šokolādi izkausē ūdens peldē. Gatavu rīsu biezputru sajauc ar šokolādi, saldo krējumu un vaniļas cukuru.

3. Želatīnu nospiež un izšķīdina ēdamkarotē karsta ūdens. Atdzesē. Silto želatīnu tievā strūkliņā ielej pildījumā. Šokolādi sarīvē uz rīves un sajauc ar pildījumu. Maisījumu lej uz cepumu pamatnes un tortīti liek ledusskapī uz 8-10 stundām.

4. Pirms pasniegšanas sagatavo žāvētās plūmes rotājumam: ogas pārlej ar portvīnu, pievieno ūdeni un cukuru. Pusstundu vāra uz lēnas uguns, kamēr veidojas sīrups. Atdzesē. Torti rotā ar plūmēm un šokolādes nūjiņām.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+