Ziemīgā rīsu tortīte ar žāvētām plūmēm. Bez cepšanas! 0

Sastāvdaļas
200 g cepumu
80 g saldkrējuma sviesta

Reklāma
Reklāma
Notriektā tautumeita 7
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
SVF: Krievijas ekonomika augs straujāk par visām pasaules attīstītajām ekonomikām
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
100 g baltās šokolādes
100 g tumšās šokolādes
0,5 kg rīsu biezputras
0,2 l saldā krējuma (tauku saturs 35%)
4 plāksnītes želatīna
2 tējkarotes vaniļas cukura

Plūmju rotājumam
200 g žāvētu plūmju
40 g cukura
150 ml ūdens
100 ml portvīna

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
1. Cepumus sasmalcina drupatās. Sviestu izkausē un samaisa ar drupačām. Masu izliek formā ar noņemamām malām.
2. Želatīnu izmērcē aukstā ūdenī 5 minūtes. Saldo krējumu sakuļ pusšķidrās putās. Šokolādi izkausē ūdens peldē. Gatavu rīsu biezputru sajauc ar šokolādi, saldo krējumu un vaniļas cukuru.
3. Želatīnu nospiež un izšķīdina ēdamkarotē karsta ūdens. Atdzesē. Silto želatīnu tievā strūkliņā ielej pildījumā. Šokolādi sarīvē uz rīves un sajauc ar pildījumu. Maisījumu lej uz cepumu pamatnes un tortīti liek ledusskapī uz 8-10 stundām.
4. Pirms pasniegšanas sagatavo žāvētās plūmes rotājumam: ogas pārlej ar portvīnu, pievieno ūdeni un cukuru. Pusstundu vāra uz lēnas uguns, kamēr veidojas sīrups. Atdzesē. Torti rotā ar plūmēm un šokolādes nūjiņām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.