Mobilā versija
-2.6°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
21. augusts, 2015
Drukāt

Ziloņķiploku biezzupa ar baziliku

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

 (6 porcijas)

Zupai

• 8 ziloņķiploka daiviņas

• 50 ml olīveļļas

• 2 kartupeļi

• 4 puravu baltās daļas

• 100 ml baltvīna

• 1,5 l gaļas vai dārzeņu buljona

• 2 sīpoli

• 1 tējkarote sāls

• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu

Bazilika mērcei

• Divas saujas bazilika lapu

• 70 ml olīveļļas

• ½ tējkarotes sāls

Ziloņķiploku notīra un sagriež šķēlītēs. Sīpolus nomizo un sakapā. Puravus sagriež ripiņās. Kartupeļus nomizo un sagriež kubiciņos. Pannā ar biezām malām uzkarsē eļļu un apcep sagatavotos dārzeņus, tad pievieno sāli, piparus, pielej vīnu, buljonu un uzvāra. Uzliek vāku un uz mazas uguns sutina, līdz kartupeļi mīksti. Visu sablendē. Bazilika lapiņas kopā ar sāli un olīveļļu sablendē viendabīgā masā – mērce gatava. Ja gribas sātīgāku maltīti, zupu pasniedz ar apceptu cauraudzīti.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+