Mobilā versija
Brīdinājums +4.9°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
6. oktobris, 2015
Drukāt

Šokolāde ir laba sirdij

Foto - Shutterstock.comFoto - Shutterstock.com

Zinātnieki atraduši jaunus pierādījumus šokolādes vērtīgajām īpašībām: ēdienkartē regulāri iekļaujot šo saldumu, samazinās sirds un asinsvadu slimību risks nosacīti veseliem cilvēkiem. Pētījums noticis Apvienotajā Karalistē, tajā piedalījušies 21 000 cilvēku, vēsta MedScape. Tiem, kuri šokolādi ēda vairāk, koronārās sirdsslimības risks bijis par 11% zemāks nekā tiem, kuri to neēda vispār. Par 25% samazinājies šo cilvēku risks tuvākajos 12 gados mirt no kādas sirds un asinsvadu kaites. Augstā patēriņa grupā par 23% zemāki bijuši arī sirdstriekas draudi. Interesanti, ka pētījumā iesaistītie vairāk ēda piena šokolādi, nevis tumšo, kas izslavēta kā veselīgāks produkts. Tas varētu nozīmēt, ka ne tikai flavonoīdi, bet arī citas šokolādes sastāvdaļas (pienā esošais kalcijs vai taukskābes) pozitīvi ietekmē veselību.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+