Mobilā versija
-2.9°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
6. februāris, 2014
Drukāt

Zirņi garšvielu mērcē


Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

(4 porcijām)

1¼ glāzes sausu balto turku zirņu

Lauru lapa

Kanēļa standziņa

2 zaļā kardamona pākstiņas

Mērcei

30 g turku zirņu miltu

400 ml saldā krējuma

400 ml piena

½ tējkarotes kurkumas

½ tējkarotes malta koriandra

½ tējkarotes maltu melno piparu

Tējkarote sāls

3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu

Zirņus pa nakti izmērcē, no rīta nokāš un uzlej tīru ūdeni, pievieno lauru lapu, kanēļa standziņu un kardamona pākstiņas. Vāra aptuveni 45 minūtes, līdz zirņi ir mīksti (dažādas kvalitātes turku zirņi izvārās atšķirīgā laikā –
vieniem vajag 45 minūtes, citiem – pusotru stundu, tādēļ pēc 45 minūšu ilgas vārīšanas pārbauda zirņu gatavību). Nokāš, izņem garšvielas.

Visas mērcei paredzētās sastāvdaļas, izņemot svaigos pētersīļus, sablendē, ielej pannā, uzkarsē uz lēnas uguns un pievieno izvārītos zirņus. Uzvāra un, kad masa sabiezē, uguni izslēdz un pieliek pētersīļus. Ja nav pieejami turku zirņu milti (tie nopērkami “Rimi” lielveikalos, veikalos “Hanumans”, “Rudra” un citur), var izmantot kukurūzas vai kviešu miltus.

Ļoti sātīgs un gards ēdiens, to var pasniegt kopā ar dārzeņu sautējumu, gaļas ēdieniem vai ēst ar tikko ceptu maizi un salātiem.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+