Mobilā versija
-1.6°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
2. jūnijs, 2015
Drukāt

Zirņu kotletes tomātu mērcē

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

 (4 porcijas)

• 400 g izvārītu šķelto zirņu

• 2 jaunie sīpoli

• 2 olas

• 2 ēdamkarotes kviešu miltu

• 2 ēdamkarotes tomātu biezeņa

• 2 ķiploka daiviņas

• ⅓ tējkarotes maltu fenheļa sēklu

• ⅓ tējkarotes maltu ķimeņu

• 1 tējkarote sāls

Mērcei

• 400 g tomātu savā sulā

• 100 ml ūdens

• 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu

• 1 ēdamkarote cukura

• ½ tējkarotes sāls

• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu

Šķeltie dzeltenie zirņi ir viens no lētākajiem olbaltumvielu avotiem. Tie reizēm tiek nepelnīti noniecināti, saukti par lopbarības zirņiem, apgalvojot, ka organismā slikti pārstrādājas. Tas nav tiesa, tikai jāprot zirņus pareizi gatavot.

Gatavošana

Zirnīšus nakti mērcē, lai uzbriest, un izvāra mīkstus. Atdzesē un saspaida ar dakšiņu vai izmaļ gaļas mašīnā. Pievieno smalki sakapātus un apceptus sīpolus, tomātu biezeni, ar dakšiņu sakultas olas, izmaisa. Pievieno sāli, maltas fenheļa un ķimeņu sēkliņas (tās nepieciešamas, lai organisms zirņus labāk pārstrādātu). Ja masa ir šķidra, pievieno kviešu miltus.

Uz pannas uzkarsē eļļu un izveidotās mazās kotletītes cep gaiši brūnas. Mērcei sajauc visas sastāvdaļas, uzvāra, bet tā, lai tomātu gabaliņi neizšķīst. Pievieno zaļumus. Siltās kotletes liek platā traukā un uzlej mērci. Ļauj pusstundu iestāvēties. Pasniedz ar vārītiem griķiem un salātiem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+