Mobilā versija
Brīdinājums -2.5°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
1. jūnijs, 2015
Drukāt

Zirņu putra ar desiņām

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

(4 porcijas)

• 400 g kaltētu šķelto zirņu

• 200 g ziedkāposta

• 3–4 ēdamkarotes gī sviesta vai olīveļļas

• 200 g kvalitatīvas desas vai žāvētas gaļas

• ⅓ tējkarotes malta ingvera

• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu

• ½–1 tējkarote sāls

Dzeltenos zirņus nakti mērcē, noskalo, uzlej 800 ml auksta ūdens un vāra uz lēnas uguns, līdz tie vidēji mīksti un nav izšķīduši. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu ziedkāpostu un sāli, vāra, kamēr gatavs (ziedkāposts dod putrai sulīgumu un svaigu garšas akcentu, tā ir maigāka). Pannā uzkarsē olīveļļu vai kausēto gī sviestu, 30 sekundēs apcep garš­vielas, pievieno smalki sagrieztu desu vai žāvētu gaļu, apcep un uzlej putrai.

Uzziņa

• Šķeltos dzeltenos zirņus vāra aptuveni stundu, veselos – pusotras stundas. Tvaicējot uz sietiņa, zirņi ir mīksti tikai pēc divām stundām. Pirms vārīšanas zirņi 10–12 stundu jāmērcē aukstā ūdenī.

• Ja receptē norādīts vārītu dzelteno zirnīšu daudzums, tas nozīmē, ka jāiemērc uz pusi mazāks daudzums, jo uzbriedinot un vārot to svars pieaug divas reizes.

• Ar dzeltenajiem zirņiem sader fenheļa sēklas, ķimenes, kumīns, ingvers, kanēļa standziņas, čili, paprikas pulveris, kurkuma, koriandrs, sierāboliņš, kalindži jeb melnās ķimenes sēklas, muskatrieksts un melnie pipari.

• Kopā ar šķeltajiem zirņiem nav ieteicams ēst gaļu, jo tieši tas var būt iemesls, kāpēc sāk streikot vēders.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+