Mobilā versija
Brīdinājums -0.9°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
30. janvāris, 2012
Drukāt

Zivju milti kā mēslojums

Mums ir dārziņš Plakanciemā. Vēlos uzzināt, cik vērtīgi ir zivju milti kā augu mēslojums? Nezinu, kā tos lietot, kurām kultūrām dot un cik bieži… 
Kozlovska Rīgā

 

Latvijā vienīgais uzņēmums, kas ražo un tirgo organisko mēslojumu Zivju milti, ir SIA “Kalifeks”. Kā stāsta ražošanas direktors Dmitrijs Kuzņecovs, zivju miltus fasē un pārdod kā mēslošanas līdzekli tad, ja tie nav derīgi lopbarībai – proti, satur paaugstinātu skābes daudzumu. Zivju milti satur augiem nepieciešamos mikroelementus un makroelementus (NPK attiecība: 6-4-0,4). Šis organiskais mēslojums uzlabo augsnes struktūru, ūdens un gaisa režīmu, veicina aktīvu zaļās masas augšanu, sakņu sistēmas attīstību un nostiprināšanos, kā arī ziedu un augļu veidošanos. Mēslojums barības vielas izdala pakāpeniski, tādējādi neapdedzina un nepārbaro augus.

Zivju milti kā organiskais mēslojums noder dažādām kultūrām – tomātiem, pipariem, gurķiem, kabačiem, bietēm, burkāniem, redīsiem un citiem dārzeņiem.

Lietošanas devas:

• Gatavojot substrātu dēstu audzēšanai, uz 1 kubikmetru var pievienot 2 – 4 kg zivju miltu.

• Stādot paliekamā vietā, bedrītē ieber 20 – 40 g (1 – 2 ēdamkarotes) mēslojuma un kārtīgi sajauc ar zemi.

• Gatavojot augsni sējai vai stādīšanai atklātā laukā, uz 1 kvadrātmetru augsnes iestrādā 200 – 400 g zivju miltu, labi samaisot ar augsni.

• Papildmēslošanai vienreiz mēnesī uz kvadrātmetru izkaisa 100 – 200 g zivju miltu, tad ierušina ap augiem un salaista. Šādi veģetācijas periodā tos var piebarot trīs reizes.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+