Mobilā versija
-2.9°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
17. maijs, 2015
Drukāt

Zivju tītenīši (2)

Foto-ShutterstockFoto-Shutterstock

Sastāvdaļas – 700 g zivs filejas, 2 sīpoli, burkāns, 1/2 glāzes rīsu, kāpostgalvas lapas, lauru lapa, piparu graudi, dilles, malti pipari, sāls.

Pagatavošana.

Rīsus novāra gandrīz gatavus. Zivi samaļ gaļas maļamajā mašīnā vai smalki sagriež ar nazi.

Sīpolus sasmalcina un samaisa kopā ar rīsiem un sasmalcināto zivs fileju. Pievieno sāli un piparus, smalki sagrieztus zaļumus, visu samaisa viendabīgā masā.

Sagatavo kāpostu lapas – novāra ūdenī apmēram 10 minūtes, lai lapas paliek viegli mīkstas, tad noņem no kāposta, izgriež cietās vietas.

Zivs masu pilda kāposta lapās, satin ciet, lai veidojas tīteņi.

Katla apakšā liek uz rupjās rīves sarīvētu pusi burkāna, virsū liek zivju tīteņus. Pa virsu liek otru daļu sarīvētā burkāna.

Katlā pielej ūdeni, lai tīteņi pilnībā būtu ūdenī. Uzliek vāku un sutina apmēram 20 – 30 minūtes, kamēr viss gatavs.

Lauru lapu un piparu graudus pievieno 10 minūtes pirms gatavības.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Zivi samaļ gaļas maļamajā mašīnā vai smalki sagriež ar nazi.

    Sīpolus sasmalcina un samaisa kopā ar rīsiem un sasmalcināto zivs fileju.
    ——————
    Receptes rakstītāj! Neapgrūtini lasītājus ar receptes izpildi! Ja reiz maļ fileju, tad samal arī sīpolus, nevis mokies ar nazi!!!

Draugiem Facebook Twitter Google+