Dabā
Praktiski

Zivju zupa zvejnieku gaumē. Izlasi, pirms dodies uz copi! 0

Foto – Shutterstock

Nepieciešams

Uz 600-700 g sīku zivju – 400-500 g lielu zivju

3 sīpoli

1 pētersīļa sakne

2 lauru lapas

3-6 melnie pipargraudi

1 ēdamkarote sviesta

Sāls pēc garšas

Pagatavošana

Sīkās zivis atbrīvo no iekšām, rūpīgi izmazgā, nenokasot zvīņas, saliek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, pieber sāli un liek uz uguns. Vāra tik ilgi, līdz sīkās zivtiņas pilnībā savārās, pēc tam buljonu izkāš.

Izkāstajā, tīrajā buljonā ieliek sagrieztus sīpolus un pētersīļa sakni, buljonu vēlreiz liek uz uguns un vāra 15 minūtes, bet pēc tam pieliek iepriekš sagatavotos, porciju gabalos sagrieztas lielās zivis un garšvielas.

Ja vajadzīgs, pieber vēl sāli pēc garšas.

Stipri samazina karstumu un vāra 15-20 minūtes, rūpīgi nosmeļot putas.

Gatavajam buljonam pieliek sviestu, to pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem un liek galdā. Katrā šķīvī ieliek zivs gabalu.

Saistītie raksti
LA.lv
LE
LETA/LA.lv
Dabā
Pirmdien Rīgā astoto dienu pēc kārtas būs apmācies laiks
1 diena
IB
Indulis Burka
Dabā
Vai veikalā drīkst apčamdīt noskatīto medību ieroci ? 1
2 dienas
LD
Linda Dombrovska
Dabā
Medniecības nākotne vieš bažas
2 dienas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

DK
Dace Kokareviča
Latvijā
“Šiva*, atkāpies no Vanagkalna!” Būt vai nebūt Zemes enerģiju parkam Baldonē?
1 stunda
AL
Anda Līce
Latvijā
Anda Līce: Valsts pirmie simt gadi ir līdz malām pierakstīta lappuse
49 minūtes
LE
LETA
Laukos
ZM: “Latvijas valsts mežiem” cena par “Bergvik Skog” īpašumiem bija pārāk augsta
2 stundas
LE
LETA/LA.lv
Sports
Meija turpina mest – “Dinamo” pirmo reizi sezonā trīs uzvaru sērija!
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Otrdienas vakarā Rīgā izveidojušies ievērojami sastrēgumi
2 stundas