Mobilā versija
+0.2°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
13. maijs, 2014
Drukāt

Zivju zupa zvejnieku gaumē. Izlasi, pirms dodies uz copi!

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Nepieciešams

Uz 600-700 g sīku zivju – 400-500 g lielu zivju

3 sīpoli

1 pētersīļa sakne

2 lauru lapas

3-6 melnie pipargraudi

1 ēdamkarote sviesta

Sāls pēc garšas

Pagatavošana

Sīkās zivis atbrīvo no iekšām, rūpīgi izmazgā, nenokasot zvīņas, saliek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, pieber sāli un liek uz uguns. Vāra tik ilgi, līdz sīkās zivtiņas pilnībā savārās, pēc tam buljonu izkāš.

Izkāstajā, tīrajā buljonā ieliek sagrieztus sīpolus un pētersīļa sakni, buljonu vēlreiz liek uz uguns un vāra 15 minūtes, bet pēc tam pieliek iepriekš sagatavotos, porciju gabalos sagrieztas lielās zivis un garšvielas.

Ja vajadzīgs, pieber vēl sāli pēc garšas.

Stipri samazina karstumu un vāra 15-20 minūtes, rūpīgi nosmeļot putas.

Gatavajam buljonam pieliek sviestu, to pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem un liek galdā. Katrā šķīvī ieliek zivs gabalu.

Pievienot komentāru

Interaktīvā laika ziņu karte
Rīga +0.2
Alūksne -3.5
Daugavpils +0
Saldus +0
Liepāja +1.3
Jelgava +0
Ventspils +1.4
Limbaži -1
Madona -1
Rēzekne -2
Draugiem Facebook Twitter Google+