Mobilā versija
Brīdinājums -2.3°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
24. maijs, 2012
Drukāt

Rabarberu zupa ar putukrējuma un biezpiena masu

Foto - queenofthecastlerecipes.comFoto - queenofthecastlerecipes.com
Sastāvdaļas

(4 porcijām):  5 rabarberi, 100 g cukura, 1 ēd. k. kartupeļu cietes, 300 g biezpiena, 150 ml saldā krējuma, vanilīna cukurs, kanēļa standziņa, zvaigžņu anīss, svaigas piparmētras lapiņas.

Kā gatavot?

Rabarberus nomizo, smalki sagriež, pieber cukuru, cik katrs izvēlas, uzlej ūdeni un vāra, kamēr tie sāk šķīst. Ja vēlas, pievieno vienu zvaigžņu anīsa staru, kanēļa standziņu vai malto kanēli, un, kad saldēdiens gatavs, ieliek svaigas piparmētras lapiņas. Lai garšas nots būtu pikantāka, var pievienot nedaudz ingvera.

Tasītē ielej nedaudz auksta ūdens, ieber 1 ēdamkaroti kartupeļu miltu, sajauc un pievieno rabarberu zupai. Kārtīgi samaisa. Var arī iztikt bez kartupeļu miltiem, vārītos rabarberus atliek sablendēt.

Biezpienu izberž caur sietu. Saldajam krējumam pievieno cukuru un vanilīna cukuru un uzputo. Putukrējumu pievieno caur sietu izberztajam biezpienam un masu ieliek uz brīdi ledusskapī, lai sastingst.

 

Recepti piedāvāja viesnīcas “Neiburgs” restorāna šefpavārs Tomass Godiņš

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+