Mobilā versija
+4.7°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
1. jūlijs, 2015
Drukāt

Zupa ar sarkanajām lēcām un kūpinātu cūkgaļas krūtiņu

Foto-Anda KrauzeFoto-Anda Krauze
Sastāvdaļas:

300 g lauku kūpinātas cūkgaļas krūtiņas, 200 g selerijas, 200 g sīpolu, 3 daiviņas ķiploka, 300 g sarkano lēcu, 600 ml vistas buljona, 80 ml olīveļļas, 1 ēd. k. karija pulvera, 3 tējk. malta kumina, 3 lauru lapas, 4 ēd. k. grieķu jogurta vai skābā krējuma, 60 g svaiga koriandra.

Kā gatavot?

Kūpinātu cūkgaļas krūtiņu sagriež palielos gabalos. Seleriju, sīpolus un ķiplokus sagriež kubiņos. Katlā ielej aptuveni 20 ml olīveļļas un apbrūnina gaļu, sīpolus, ķiplokus un seleriju. Kad garšaugi kļūst caurspīdīgi, pievieno 1 ēdamkaroti karija pulvera, 3 tējkarotes malta kumina un 3 lauru lapas. Pielej atlikušo olīveļļu. Samaisa. Pielej vistas buljonu. Uzvāra, noregulē lēnu liesmu un turpina vārīt aptuveni 20 minūtes. Pievieno lēcas un pavāra vēl 20 minūtes. Ja nepieciešams, piemet sāli un maltus melnos piparus pēc garšas. Katlu noņem no uguns un ļauj 10 minūtes atpūsties.

Pasniedzot zupu, uzbārsta smalki sagrieztu svaigu koriandru un pievieno grieķu jogurtu (ja vēlas, to var aizstāt ar skābo krējumu).

Receptē norādītais daudzums 6 personām.

 

Gatavoja šefpavārs Normunds Šaiters mācību un atpūtas telpās “Viesistaba kazarmās”

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+