Mobilā versija
-2.2°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
30. maijs, 2015
Drukāt

Zupa ar ziedkāpostiem un kukurūzu

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

 (4 porcijas)

• 500 g vārītu dzelteno zirnīšu

• 600 ml buljona

• ½ vidēja ziedkāposta

• 150 g kukurūzas

• ½ paprikas

• ⅓ tējkarotes kurkumas

• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu

• ⅓ tējkarotes malta ingvera

• 2 ēdamkarotes olīveļļas

• ½–1 tējkarote sāls

• Sauja zaļumu (pētersīļi, dilles, kinza)

Dzeltenajiem zirnīšiem uzlej ūdeni un ļauj, lai tie nakti uzbriest. Nelielā ūdens daudzumā izvāra mīkstus. Ziedkāpostu sadala mazās rozītēs. Papriku sagriež gabaliņos. Kukurūzu izvāra mīkstu vai izmanto konservēto. Uz pannas uzkarsē eļļu un 30 sekundēs apcep garšvielas. Pieber un apcep ziedkāpostu un paprikas gabaliņus. Pieliek kukurūzu, zirnīšus, uzlej buljonu, pieber sāli un vāra 3–5 minūtes, līdz paprika un ziedkāposts mīksti. Pasniedzot zupai uzkaisa zaļumus.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+