Mobilā versija
Brīdinājums -1.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Sestdiena, 10. decembris, 2016
18. oktobris, 2013
Drukāt

Zupa “Djušbara” 


Andas Krauzes fotoAndas Krauzes foto

 

Sastāvdaļas: Liellopa vai teļa gaļas buljons, sīpoli, “Sumah” garšviela (nopērkama Turcijas preču veikalos), svaigas piparmētras. Pelmeņu mīklai: olas, milti, ūdens, sāls. Pildījumam: teļa un jēra gaļa (1:1), sīpols, kinza, dilles, sāls, pipari.

Kā gatavot?

Katliņā olīveļļā apcep sakapātu sīpolu, pievieno liellopa vai teļa gaļas buljonu, uzvāra. Tad pievieno mazus pelmenīšus, ko gatavo šādi: samaļ teļa un jēra gaļu kopā arī sīpolu, pievieno sakapātu kinzu, dilles, pēc garšas – sāli, piparus. No olām, miltiem, ūdens, pievienojot šķipsniņu sāls, pagatavo mīklu. Plāni izrullē, sagriež kvadrātiņos, vidū liek malto gaļu, pelmeņus veido gliemezīšu formā. Kad tie jau vārās virumā, pievieno nedaudz “Sumah” garšvielas un sakapātas piparmētras. Pirms celšanas galdā rotā ar piparmētru lapiņām.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+