Mobilā versija
+6.8°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
1. novembris, 2012
Drukāt

Zupa “Laksa”


Foto - Baiba BucenieceFoto - Baiba Buceniece

Sastāvdaļas:  (4 porcijām) 1 l vistas buljona, kokosriekstu piens, rīsu nūdeles, 800 g zivs baltās gaļas vai vistas filejas. Pastai: 1 tējk. sasmalcināta kumīna, 1 tējk. sasmalcināta koriandra, 1 ēd. k. kurkuma pulvera, 1 mazs sīpols, 2 daiviņas ķiploka, ½ ēd. k. ingvera pulvera, 1 citronzāle, 1 – 2 sarkanie čili, 1 ēd. k. zivju mērces (vai garneļu pastas),

 

1 tējk. cukura, 1 tējk. tamarinda pastas (nopērkama veikalā “Stockmann”), 50 g kinzas, 50 g svaiga bazilika.

Kā gatavot? Sablenderē visas pastas sastāvdaļas, pievieno kokosriekstu pienu, samaisa. Uzmanīgi karsē 5 min. Pielej klāt vistas buljonu un 4 ēd. k. zivju mērces. Vāra 15 min. Pievieno 3 – 5 cm lielos gabaliņos sagrieztu zivs balto gaļu vai vistas fileju, vāra, līdz tā gatava. Pirms zupas celšanas galdā pievieno rīsu nūdeles. Tās gatavo, kā norādīts uz iepakojuma.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+