foto – Vadims Mozorovs

Alūksnes smiltīs uzvaras izcīna favorīti 0

“ERGO Open 2018” Latvijas čempionāta posmā pludmales volejbolā Alūksnē uzvaru izcīnīja ar pirmo numuru izliktie – Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

Reklāma
Reklāma
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 43
Lasīt citas ziņas

Vīriešu turnīrā lielāki un mazāki pārsteigumi tika atvēlēti kvalifikācijas sacensībām, kurās fiksēta arī sīvākā un ilgākā cīņa turnīrā. Tajā saldenieki Jānis Gabranovs un Pauls Ņikitins (11.) ar 2:1 (16, -28, 10) apspēlēja Reiņa un Arvja Zelču duetu (6.). Grupās, kurās atšķirībā no “ERGO Open 2018” sieviešu turnīra notiek tikai divas spēles (sievietēm Alūksnē – trīs, grupā spēlējot katrai ar katru), četri turnīrā ar augstākajiem numuriem izliktie dueti uzvarēja, nedāvinot pretiniekiem ne seta.

Labākie tika arī līdz pusfinālam, kaut gan divos ceturtdaļfināla mačos nācās spēlēt visus trīs setus. Šoreiz turnīrā piedalījās septiņas Lietuvas komandas, četras no tām – vīriešu, un tieši divu Lietuvas duetu cīņā noskaidrojās viens no pusfinālistiem. Arns Rumševičus un Luks Kazdailis (3.) ar 2:1 (-20, 15, 10) pieveica tautiešus Matu Navicku un Patriku Stankeviču (10.). Citā ceturtdaļfinālā juniori Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs (5., “Bloks”) sīvi spēkojās ar saviem klubabiedriem Aleksandru Soloveju un Rihardu Finsteru (2.), aizvadot otro trīs setu spēli pēc kārtas. Astotdaļfinālā Šmits un Samoilovs ar 2:1 (-19, 20, 11) bija pieveikuši Oskaru Pugu un Kristapu Punculi (7.).

CITI ŠOBRĪD LASA

Rangu tabulu labāko cīņās sagrāva vien Haralds Regža un Toms Šmēdiņš (4.), kuri ar 2:0 (26, 12) pieveica tradicionāli neērtos pretiniekus Rumševiču un Kazdaili. Pasvīst pret Regžu/Šmēdiņu pēdējā setā pusfinālā dabūja arī Pļaviņš ar Toču (1., Latvijas Universitāte/”O-sands”) – 2:0 (12, 20), bet vēl setu ilgāk savu pārākumu pār lietuviešiem nācās pierādīt Solovejam un Finsteram – 2:1 (-17, 14, 10).

Finālu nosacīti var sadalīt divās daļās – pirmajā setā, ko ar 22:20 uzvarēja Finsters ar Soloveju, un pārējā spēlē, kurā, “noplīstot” Finsteram, dominēja Pļaviņš ar Toču, svinot pirmo panākumu šogad “ERGO Open 2018” Latvijas čempionāta posmā ar 2:1 (-20, 11, 10). Trešajā setā rezultāts varēja būt vēl pārliecinošāks, ja ne dažas uzvarētāju kļūdas.

“1. setā viņi ļoti labi spēlēja, nekļūdījās. Vēlāk izvēlējāmies vienu no viņiem savā servēm un pie šī plāna pieturējāmies,” pēc uzvaras teica Edgars Točs. “Viegli nebija arī pusfinālā, taču mums galvenais starts ir Eiropas čempionāts, un atlaides treniņos treneris nedeva arī šonedēļ. Gribam tikt arī pasaules tūres finālā, kur spēlē astoņi labākie pasaules dueti un četri īpaši uzaicinātie pāri. Svarīgākās cīņas tikai priekšā. Jau pirmdien, ja nemaldos, Latvijā ielido kanādieši, lai kopā ar Igaunijas un Lietuvas labākajiem duetiem piedalītos “Saulkrastu kokteilī”, kuram šogad paaugstināts balvu fonds. “Saulkrastu kokteilim” gan arī bez tā ir īpaša aura, ko palīdz uzturēt daudzie skatītāji.”

Sieviešu turnīrā galvenā intriga bija, vai kāds no duetiem spēs mest izaicinājuma cimdu Latvijas spēcīgākajam pārim Tīna Laura Graudiņa (Jūrmala)/Anastasija Kravčenoka (Daugavpils). Aizsteidzoties noteikumiem pa priekšu, – nespēja. Jau apakšgrupā Tīna un Nastja atvēlēja pretiniecēm tikai 52 punktus. Trijās spēlēs! Arī turpmāk nosacīta aizķeršanās bija vien fināla 2. setā pret Agnesi Caicu un Martu Ozoliņu (“Bloks”), kuras Alūksnē bija izliktas ar 2. numuru. Pēc līdzīga sākuma ar teicamām Ozoliņas servēm un spēli aizsardzībā, apstādinot Graudiņas uzbrukumus, izaicinātājām izdevās gūt četrus punktus pēc kārtas – 11:7, nosūtot rangā augstākstāvošās apdomāties pārtraukumā, taču drīz vien jau pārtraukums bija vajadzīgs Ozoliņai/Caicai. Izlīdzinājums (12:12) bija panākts, un ekspresis Kravčenoka/Graudiņa nedaudz piebremzēja vien pēc vairāku gūto punktu sērijas (20:14).

Reklāma
Reklāma

“Uzvar tās, kas vairāk trenējas. Un trenējamies ļoti daudz,” pēc fināla “sportacentrs.com TV” uzvaru recepti atklāja Anastasija Kravčenoka.
“Kopš 7. maija ar Nastju divreiz dienā esam trenējušās, un Latvijā spēlējam, lai uzvarētu. Šogad esam tik lielu darbu ieguldījušas, ka rezultātam jābūt. Es ceru,” piebilda Tīna Laura Graudiņa.
Apakšgrupās viesmīlīgas nebija Rūta Ozoliņa un Ginta Vedļa (8., “Beach Box Gepardi”), kas ar 2:1 (20, -18, 13) sarūgtināja lietuvietes Biruti Aleknavičūti un Ingridu Milkintaiti (5.), bet Anete Namiķe un Varvara Brailko (7., “Bloks”) to pašu izdarīja ar Moniku Salkuti un Ievu Kazuraitīti (6.) – 2:1 (19, -17, 8).

Sākot ar ceturtdaļfināliem, viss jau notika atbilstoši rangu tabulai. Vienīgais izņēmums fiksēts spēlē par 3. vietu, kur Kristīne Briede un Vanesa Grosberga (4., Latvijas Universitāte/”O-sands”) ar teicamu spēli izgaisināja pēdējās lietuviešu cerības uz godalgotu vietu sieviešu turnīrā, ar 2:0 (16, 18) pārspējot Urti Andrjukaitīti un Rugili Grudzinskaiti (3.).

Šosezon Latvijas čempionātā “ERGO Open 2018” pludmales volejbolisti sacenšas sešos posmos un finālā. Skatītāji Latvijas čempionāta posmus vīriešu un sieviešu duetiem vēl varēs vērot Jūrmalā (divreiz) un vēlreiz Ventspilī, sacensības tikai vīriešiem būs Saulkrastos un Cēsīs, bet čempionāta fināls no 3. līdz 5. augustam notiks Jūrmalas pludmales centrā, kur nedēļu pirms “ERGO Open 2018” fināla norisināsies arī Eiropas U-22 čempionāts.