Labas lietas iesaka Laima Vilsone 0

Vislabākā dāvana, ko vari kādam sniegt, ir tavs laiks, jo tu dod kaut ko tādu, ko nekad nespēsi atgūt. (autors nezināms)

Reklāma
Reklāma

Izrāde

VIDEO. “Sēžu ceļmalā un netieku mājās!” Latviete ar asarām acīs stāsta par nedienām ar elektroauto
Krievija identificē divas “smirdīgas” valstis, kas būtu tās nākamais mērķis
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Lasīt citas ziņas

Daugavpils teātris Rīgā
Deja un plastika, ekspresīva mūzika un Marinas Cvetajevas dzeja. Iespaidīga izrāde ar vērienīgām dekorācijām un vizuāliem efektiem. Uz skatuves aktieri un teātra dejotāju trupa rada veselu māksliniecisku pasauli, kurā kāds par leģendu kļuvis cilvēks skaisti un kaisli dzīvo un neprātīgi joko ar savu likteni. Dejas izrāde “Kazanova. Henrieta. Venēcija” 21. maijā VEF Kultūras pils Lielajā zālē.

Muzeju nakts

Mākslas drudzis
Sestdien, 18. maijā, no pulksten 19 līdz svētdienas pirmajai rīta stundai māksla bez maksas gandrīz visos Latvijas muzejos. Starp citu – pasākums ir pāreiropeisks: var doties arī uz tuvākām vai tālākām ārzemēm, lai iesaistītos Museum Night Fever (muzeju nakts drudzis – no angļu val). Drošībai – pirms dodieties mākslas ceļojumā, pārbaudiet informāciju, jo daži muzeji tomēr var būt slēgti.

Grāmata

CITI ŠOBRĪD LASA

Spriedze un pārdomas
“Vajag daudz laika, lai izveidotu dzīvi, bet pietiek ar vienu mirkli, lai tā sabruktu.” Matiass Edvardsons “Gandrīz normāla ģimene”. (Izdevniecība “Latvijas Mediji”) Graujošas atklāsmes par cilvēka dabu un rīcību, lai pasargātu savu tuvāko. Izlasīju neatraujoties. Perfekti savērpta intriga. Spriedze garantēta. Pārdomas, aizverot grāmatas pēdējo lappusi, arī.

Košums

Dārzos un parkos
Ziedēšanas neprāts LU Botāniskajā dārzā Rīgā, Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī, arī pilsētu parkos un skvēros. Īpaši iesaku Rundāli, kur drīz pils dārzā uzziedēs apmēram 11 tūkstoši sīpolpuķu: narcises, hiacintes un 93 tulpju šķirnes, t. sk. šķirne “Latvija” – Nīderlandes dāvana Latvijai. (Rundālei īpašu uzmanību pievērsu tāpēc, ka tā nepiedalās Muzeju nakts izdarībās drošības apsvērumu dēļ.)

Jubileja

“Credo” – 45 gadi uz skatuves
“Mans vecais draugs/ tevī skatos es/ jau matos tev baltums iezadzies/ Bet smaids tas pats kā bērnībā/ Mans vecais draugs, nāc piesēdies…” Mūsu jaunība, izturējusi laika pārbaudi, nosirmo, bet nenoveco… Labākās “Credo” dziesmas – “Meitene ar kallu ziediem”, “Ziņģe par bailēm”, “Smaidas”, “Disnejlenda” u. c. – vienuviet. “Credo 45/ zelta sastāvs” 11. maijā Liepājas “Lielajā dzintarā”.

Smalki!

Šustiņš pavasarī
Viņa darinātās rotaslietas Valsts prezidenti ir dāvinājuši gan Lielbritānijas karalienei Elizabetei II, gan Igaunijas prezidentei Kersti Kaljulaidu. Romantiskais, mainīgais un pārsteidzošais rotu mākslinieks Māris Šustiņš izstādē “Maija. Ilūzija” no 24. maija galerijā “Putti”. Mazliet jūgendiski, mazliet sirreāli, mazliet mistiski. Rotu trauslums ir mānīgs – kalpos ilgi. Sagatavojiet naudasmakus, gandrīz visu var nopirkt.

Veloprieks

Ripo vesels!

Vēl var pagūt uz dažiem krāšņiem Tvīda braucieniem 30. gadu stilā: 18. maijā Sama modināšanas svētkos – pa Kokneses ielām, 25. maijā – Kuldīgā… Bet tikpat labi brīvā brīdī var paņemt savu “cisku drilli” un doties, kur deguns rāda (satiksmes noteikumi gan jāievēro).

Reklāma
Reklāma

Gadatirgi

Divi vienā
Apmeklējot tuvākus vai tālākus gadatirgus, iegūsi divkārt, jo varēsi baudīt izvēlētās vietas jaukumus un varbūt pat iegādāties to, par ko esi sapņojis un ko iekārojis sen. Stādu dienas Jelgavā – 11. un 12. maijā pils parkā, Saldū – 11. maijā Pavasara tirgus (tirgus laukumā, Kuldīgas ielā 1), 25. maijā – Stādu tirgus. Iecienīti ir arī stādu un ziedu tirgi Pērnavā – 10. un 11. maijā un Tiri – no 17. līdz 19. maijam. (Igaunijas tirgos – ieejas maksa 2 eiro.)

Labas lietas iesaka Laima Vilsone
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.