Jānis un Pēteris Jegorovi Švētas trasē.
Jānis un Pēteris Jegorovi Švētas trasē.
Foto: WSC

Stupelim zelts, Daideram sudrabs, Latvijai piektā vieta 1

Latvijas blakusvāģu motokrosa ekipāžas svētdien Vācijā izcīnīja piekto vietu Eiropas Nāciju kausā.

Reklāma
Reklāma
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Rīdzinieks nepatīkami pārsteigts, kā izskatās vietā, kur noslīka Roberts: “Tur viss ir sabrucis… Šādas vietas nedrīkst būt publiski pieejamas!” 62
Lasīt citas ziņas

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja brāļu Jāņa un Pētera Jegorovu ekipāža, Māra Rupeika un Kaspara Liepiņa duets, kā arī Jāņa Daidera un igauņa Talnela Koiva tandēms.

Uzvaru ar desmit punktiem izcīnīja Nīderlande, kuras sastāvā Etjēna Baksa ekipāžā strādāja Kaspars Stupelis, otro vietu ar 36 punktiem guva Igaunija, kuras rindās kopā ar Kertu Variku startēja latviešu stūmējs Lauris Daiders, bet trešajā pozīcijā ar 41 punkti bija Lielbritānija.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tālāk ar 47 punktiem sekoja Čehija un Latvija, latviešiem ieņemot piekto vietu 12 valstu konkurencē. Ieskaitē netika ņemta sliktākā no sešām izcīnītajām vietām.

Pirmajā braucienā, kurā sacentās A un B grupas sportisti, uzvarēja brita Stjuarta Brauna ekipāža, kas aiz sevis atstāja Baksu/Stupeli un Variku/Daideru. No Latvijas ekipāžām Rupeiks/Liepiņš bija astotie, bet Jegorovi ieņēma 12.vietu 24 duetu konkurencē.

Otrajā braucienā (B+C grupas) uzvarēja nīderlandietis Kūns Hermanss, Rupeiks/Liepiņš bija sestie, bet J.Daiders/Koivs ierindojās 13.pozīcijā.

Trešajā braucienā uzvaras laurus plūca Bakss/Stupelis, Variks/L.Daiders izcīnīja ceturto vietu, Jegorovi finišēja astotie, bet J.Daiders/Koivs pēc četriem apļiem izstājās un tika klasificēti 21.vietā.

Stupelis un L.Daiders aizvadīja savus, visticamāk, pēdējos braucienos ar saviem pāriniekiem. Stupelis nākamajā sezonā startēs nīderlandieša Daniela Vilemsena ekipāžā, bet L.Daiders pasaules čempionāta ieskaitē nepiedalīsies.

Sestdien kvalifikācijā Latvija bija astotā.

Pērn Latvija izcīnīja trešo vietu, bet aizpērn Latvijai savas komandas nebija. 2018.gadā sarkanbaltsarkano karogu pārstāvēja Didzis Gorbenko/Koivs, brāļi Jānis un Lauris Daideri, kā arī Rupeiks/Liepiņš. Par čempionu Nīderlandes komandas sastāvā kļuva Stupelis.

Latvijas izlase Nāciju kausā motokrosā ar blakusvāģiem no 2004. līdz 2012.gadam allaž stājās uz goda pjedestāla, gūstot uzvaras 2005. un 2007.gadā, izcīnot piecas otrās un divas trešās vietas. 2013.gadā sacensības tika atceltas pēc tam, kad bojā gāja angļu kvadriciklu sportists, turklāt Rupeiks guva dzīvību apdraudošas traumas, savukārt pēc tam nākamajos divos gados Latvija sacensībās nebija pārstāvēta, atgriežoties 2016.gadā ar piekto vietu.

Reklāma
Reklāma

Nāciju kausa izcīņā kvadraciklu klasē pārliecinošu uzvaru svinēja ASV izlase, nākamās vietas atvēlot Nīderlandei un Īrijai. Latvijas komanda, kurā startēja Matīss Palevics, Edgars Meņģelis un Valērijs Kuzmins, palika sestajā vietā. Individuāli braucienos katrs pa reizei augstajā ceturtajā vietā bija Meņģelis un Kuzmins.