Labas lietas priekam un iedvesmai iesaka Laima Vilsone 0

Mīlēt nevajag pareizi. Mīlēt vajag vispār. (Mārtiņš Ķibilds)

Reklāma
Reklāma

Jaunums

Ziedoņa bibliotēka

Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Lasīt citas ziņas

Imanta Ziedoņa bibliotēkā (Rīgā, kvartālā “Sporta 2”) apkopotas vairāk nekā 200 grāmatas ar Imanta Ziedoņa darbiem, atvesta daļa no dzejnieka grāmatu skapja, viņa līdzgaitnieku veikums, kā arī uzbūvēts interaktīvs “Atklājumu skapis”… Plānotas izglītojošas nodarbības par Kultūras kanona tēmām un dzejnieka daiļradi. Pagaidām atvērta tikai otrdienu pēcpusdienās no pulksten 16 līdz 19.

Grāmata

Grāmata, kas rada vilkmi

Manu senču stāstījumu šajā grāmatā nav, bet sajūta tāda, it kā es būtu tur bijusi klāt – tajos īsajos sadzīves zibšņos, ikdienas plīsumos, laikmeta plaiksnījumos un griežos… Mirkļos, kas savijas grodā, stiprā pavedienā – tautas saknēs. Anna Velēda Žīgure, “Mūsu tautas gaita” (izdevniecība “Latvijas Mediji”).

Labvakar, Zemes māte!

Svecīšu vakars

CITI ŠOBRĪD LASA

Vai tu jau apkopi senču atdusas vietas? Es vēl neesmu šo darbiņu paveikusi, tāpēc šonedēļ iegriezīšos Aizsaules dārzos, lai ieziemotu dzimtas kapus. Bet 24. novembrī kā visur Latvijā aizdegšu svecītes savu mīļo piemiņai.

Teātris

“Iemīlējies Šekspīrs” Dailē

Kas var būt labāks par Džozefu Fainsu Vila Šekspīra lomā (ja atceries leģendāro 1998. gada filmu ar sprigano Marka Normena un Toma Stoparda scenāriju)! Nu, protams, mūsu pašu Dainis Grūbe Dailes teātrī. Kārdinošs aktieru ansamblis – kaut vai Ģirts Ķesteris lorda Veseksa lomā (filmā Kolins Fērts) vai Indra Briķe, kas atveidos karalieni Elizabeti I (filmā Džūdita Denča)… Pirmizrāde – 30. novembrī.

Vēl var pagūt

“Mērijas ceļojums. Grosvaldu ģimenes stāsts”

Kas ir Mērija Grīnberga? Muzejniece, kas Otrā pasaules kara beigās nosargāja un atveda atpakaļ lielu daļu Latvijas muzeju vērtību, ko nacisti atkāpjoties evakuēja uz Vāciju. Izstādē – Mērijas Grīnbergas un viņas Grosvaldu dzimtas ceļojums cauri gadsimtam: personiskie materiāli – vēstules, dienasgrāmatas, dzimtas fotoalbumi… Ekspozīcijā gan modernisma aizsācēja Jāzepa Grosvalda gleznas, gan Mērijas nosargāto muzeja dārgumu izlase… Laikmetīga audiovizuāla interpretācija par Grosvaldu dzimtu Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas 4. stāva izstāžu zālēs un Kupola zālē līdz 24. novembrim.

Filma

Melnā humora cienītājiem

Viņi ir jocīgi un spocīgi: tētim patīk pastaigas sliktā laikā, mammas mīļākā krāsa ir melnā, bērni mēdz rotaļāties kapsētā, bet ome pirms gulētiešanas iedzer pāris pilienu nomierinošas indīgas tinktūras… Leģendārā “Adamsu ģimene” tagad arī animācijas filmā. No 15. novembra Latvijas kinoteātros.

Tūlīt sāksies!

Ziemassvētku tirdziņi

Īpašas gaidas, tāds kā nemiers un trauksme jau klāt – tūlīt sāksies lielais Ziemassvētku iepirkšanās jampadracis. Tirdziņos būs karstvīns, piparkūkas, amatnieku darinājumi, rokdarbnieku veikums, mājražotāju kārumi un našķi… Raibumraibais pirmssvētku tingeltangelis no 30. novembra Liepājā, Jelgavā, Daugavpilī un visviet Latvijā ies vaļā ar pilnu jaudu. Sekojiet reklāmai! Starp citu, ja nepatīk jezga un burzma visapkārt, stilīgas un neparastas dāvanas var iegādāties arī tīmeklī. Piemēram, www.etsy.com/shop/BalticSeasideDesign

Reklāma
Reklāma

Izstāde

Tērpi, kas pārvērta pasauli

19. gs. sieviete bija sava dzīvesbiedra statusa un bagātības rādītājs. Dāmu tērpu krāšņums un izmaksas liecināja par vīrieša panākumiem biznesā. Tērpu apjoma dēļ pat paplašināja parku celiņus… Krāšņa kā milzīgs zieds, eksotiska kā tauriņš – “Dāma krinolīnā”. Tērpi un aksesuāri no Aleksandra Vasiļjeva kolekcijas Modes muzejā Rīgā.

Labas lietas priekam un iedvesmai iesaka Laima Vilsone
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.