Publicitātes foto

Kuldīgā iedegs Ziemassvētku egli un būs plaša tirgošanās 0

Tūristu iecienītajā Kuldīgā svētdien, 1. decembrī, to ievadīs Kuldīgas galvenās egles gaismas rotas iedegšana Rātslaukumā, bagātīgs dāvanu tirdziņš, kurā piedalīsies ap 100 tirgotāju, un jau 16. Ziemas festivāls “Notici brīnumam”, informē pašvaldība.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Notriektā tautumeita 7
SVF: Krievijas ekonomika augs straujāk par visām pasaules attīstītajām ekonomikām 137
Lasīt citas ziņas

Svinīgā Kuldīgas galvenās egles gaismas rotas iedegšana notiks 17 Rātslaukumā. Egle uz Kuldīgu atceļojusi no Īvandes pagasta, to pilsētas izdaiļošanai atvēlējusi Sedliņu ģimene.

Egle izrotāta ar lampiņu virtenēm, gaismas bumbām un no lampiņu virtenēm gatavotām bantēm. Egles rotājumu darināšanu šogad uzņēmušās SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” darbinieces Kristīne Rubene un Kristīne Andersone.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pusstundu pirms un pēc egles gaismas rotas iedegšanas Baznīcas ielā ar performanci “Laternas” klātesošos iepriecinās Nīderlandes ielu teātra “Tukkersconnexion” mākslinieki, bet no 17.30 līdz 18.30 Rātslaukumā darbosies fotosalons “Sapņu kariete”.

Pirmajā Adventa svētdienā Kuldīgā dažādi pasākumi norisināsies visas dienas garumā. No 12 līdz 18 Liepājas ielā norisināsies bagātīgs dāvanu tirdziņš, kurā savu produkciju piedāvās ap 100 tirgotāju.

Jauno sezonu sāks arī stikla namiņi Rātslaukumā, kuros līdz pat Ziemassvētkiem nedēļas nogalēs būs iespējams iegādāties svētku dāvanas vai gardumus ikdienai un svētku galdam. Vienā no namiņiem savu preci tirgos mājražotāju kooperatīvs “Kuldīgas labumi”, bet otrā – Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Kuldīgas biznesa inkubatora paspārnē esošie uzņēmumi.

Liepājas ielā 3 no 12 līdz 16 durvis vērs Rūķa istaba. Tur līdz pat Ziemassvētkiem vai ik dienu, izņemot pirmdienas, būs iespēja gatavot Ziemassvētku dekorus, dāvaniņas, pārsteigumus vai gardumus.

Liepājas ielā svētdien un arī pārējā laikā līdz Ziemassvētkiem kursēs īpaši izveidotais Ziemassvētku vilcieniņš bērniem jeb mobilā atrakcija, kas ļaus izbaudīt braucienu pa svētku noskaņā izrotāto gājēju ielu. Abos ielas galos bērnus iepriecinās īpaši izveidotas piparkūku mājiņas ar slīdkalniņiem.

Vecajā rātsnamā dienas gaitā piedāvās sveču darbnīcas gan ģimenēm, gan pieaugušajiem, kā arī būs iespējams apskatīt izstādi “Dzintara stāsts”.

Dienas otrajā pusē 16 Sv. Katrīnas baznīcā koncertā “Ģitāra un ērģeles Ziemassvētkos” muzicēs Ilona Birģele (ērģeles) un Armands Alksnis (elektriskā ģitāra).

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.