Publicitātes foto

LMA ikgadējais karnevāls vedīs ceļā no drūmas distopijas uz saulainu utopiju 0

Nedaudz vairāk kā pēc nedēļas, piektdien, 7. februārī, no plkst. 21 līdz 6 rītā Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) norisināsies jau 82. karnevāls “Utopija. Distopija”, LA.lv uzzināja LMA.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 192
Lasīt citas ziņas

Karnevāls pārtaps par portālu ceļojumiem uz nākotnes pasauli, piedāvājot vērienīgu mākslas un radošuma svētkus, padarot to par vienu no gada lielākajiem notikumiem.

Pasākumu plkst. 21 atklās Latvijas Kultūras akadēmijas horeogrāfijas studenti ar īpaši karnevālam sagatavotu performanci.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uzreiz pēc ceremonijas pilnā sparā uzsāks darboties un atdzīvoties akadēmijas telpas, padarot karnevālu par visu mākslu svētkiem – trīsstāvīgu performanci deviņu stundu garumā.

Karnevāla apmeklētājs no tagadnes pasaules akadēmijas telpās tiks teleportēts uz vairākiem nākotnes pasaules scenārijiem un varēs ceļot no tumšiem distopijas labirintiem, kur valda tehnoloģijas, mākslīgais intelekts, sintētika, elektronika, līdz utopiskai harmonijai, kur mijiedarbosies daba, tehnoloģijas un cilvēks.

Par ceļojuma vizuālajiem iespaidiem rūpēsies LMA studenti, SaulartCrew un Lastādijas komūna.

Audiālo pārdzīvojumu nodrošinās vairākas mūzikas skatuves, kur savu ceļojumu Neona pilsētā aicinās izbaudīt “Ozols”, totālu skaņas pārtapšanu matērijā nodrošinās grupa “TESA”, uz utopiskās Latvijas Mežu skatuves ar savu lirisko maigumu apburs grupa “JUUK”, bet asumu un nemierīguma devu piešķirs grupa “Nikto”, mundruma dzirksti piešķils tādas grupas kā “The Coco’nuts”, “Rahu the Fool”, “Avots”, Sub Scriptum” u.c.

Par elektronisko apokalipsi rūpēsies vairāki pašmāju scēnā zināmi mākslinieki un apvienības kā “Gas of Latvia”, apvienība “Basa Kāja” u.c.

Džeza ritmus nodrošinās J. Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas studenti. Toties uzkrāt spēkus tālākam ceļam varēs kino portālā, kur par programmu rūpējas “2Annas” un performanču buduārī “Patvērums”.

Īpaši jaunās pasaules iestājeksāmeni notiks Dzejas katedrā. Šie un vēl daudzi citi pārsteigumi jūs sagaida gada krāšņākajā un maģiskākajā naktī Latvijas Mākslas akadēmijā.

Jau no janvāra sākuma LMA māja uztver īpašus signālus un vēstījumus, kas ar vien straujāk iekustina akadēmijas studentus un brīvprātīgos, kuri aktīvi stādā, lai šī stappasauļu transformācija spētu notikt viskrāšņākajā veidā. Tiek radītas lielizmēra instalācijas, mākslas objekti, lielformāta gleznojumi, zīmējumi, kas radīs akadēmijā īpašu atmosfēru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.