Labas lietas priekam un iedvesmai iesaka Andris Tiļļa 0

Esi apmierināts ar to, kas tev pieder; priecājies par to, kas ar tevi notiek. Kad sapratīsi, ka tev nekā netrūkst, visa pasaule piederēs tev. /Laodzi/

Reklāma
Reklāma

Izstāde

LAKONISKĀ AINAVA

Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Lasīt citas ziņas

Vēl varat pagūt – līdz 22. februārim galerijā “Daugava” skatāma mākslinieces Madaras Neikenas glezniecība, kas ir viegla un lakoniska. Viņa strādā ar ainavu – gaistošu, nepieblīvētu un attīrītu no liekiem vizuāliem elementiem. Jūti dabas elpas mirkli, tās plašumu. Galerijā šī ir jau otrā jaunās mākslinieces personālizstāde.

Atklājums

ROMANTISKS VOKĀLS

Mūzikā atklājies jauns talants – dziedātājs Alekss Silvers. Būdams grieķu izcelsmes, ir ne vien izteiksmīgs uz skatuves, bet arī ar atšķirīgi piesaistošu balsi – sevi jau apliecinājis šovā “X faktors” un Eirovīzijas nacionālajā atlasē ar dziesmu “Again”. Nupat izdevis jaunu singlu “Intriga” – labs, romantisks vokāls, kas spēj raisīt emocijas.

Koncerts

PRIECĒS “KREMERATA BALTICA”

CITI ŠOBRĪD LASA

4. martā Ventspilī koncertzālē “Latvija” pirmoreiz viesosies Gidona Krēmera vadītais kamerorķestris “Kremerata Baltica” un franču pianists Likā Debargs, kurš Latvijas publikai ir iecienīts mūziķis. Kopš žilbinošā snieguma starptautiskajā Čaikovska konkursā Maskavā 2015. gadā viņš šeit viesojies jau vairākas reizes.

Izrāde

MULSINOŠI, PROVOKATĪVI KOMIKSI

Ģertrūdes ielas teātrī 9. martā skatāma talantīgā režisora Vladislava Nastavševa jaunā izrāde “Te sākas nakts”, veidota pēc franču dramaturga Alēna Girodī darba, viņš plašāk pazīstams kā atzīts kinorežisors. Absurdais, komiski mulsinošais un provokatīvais stāsts atklāj ilgas pēc emocionālas intimitātes un cilvēciskas saiknes. Nastavševs savās izrādēs izaicina normalitātes kultu un pēta tās neredzamās robežas, kas mūsu sabiedrībā liedz pieņemt atšķirīgo.

Grāmata

DAKTERI UN ŠAMAŅI

Domāt nozīmē runāt pašam ar sevi un dzirdēt pašam sevi, teicis filozofs Imanuels Kants. Ar interesi izlasīju grāmatu “Dakteri un šamaņi” (apgāds “Jumava”), kurā ārsts Anatolijs Danilāns un rakstnieks, ceļotājs Pēteris Strubergs diskutē par zinātnisko medicīnu un tautas dziedniecību. Kas pacientam var palīdzēt vairāk – placebo efekts vai šamaņu spēks?

Filma

DZĪVES LABĀKIE GADI

Kinoteātrī “Splendid Palace” 25. februārī plkst. 13! “Dzīves labākie gadi” ir franču kinorežisora Kloda Leluša 2019. gadā uzņemtā drāma, kas ir kulta filmas “Vīrietis un sieviete” turpinājums. Lieliska aktierspēle, pazīstama mūzika un skaists mīlas stāsts, kas reiz bijis redzams uz ekrāna. Baudām!

Tepat, Latvijā

NEIERASTĀS IZJŪTĀS

ASV raidsabiedrība CNN iekļāvusi Jūrkalni starp Eiropas divdesmit visskaistākajām vietām, kuras vērts apmeklēt. Tā vilina ar lielisku atpūtu jūras krastā un civilizācijas tikpat kā neskartu pludmali. Kaut arī gleznainais Jūrkalnes stāvkrasts daļēji cietis, nobrucis, to joprojām iecienījuši ceļotāji, paraplānu un vindsērfinga entuziasti.

Iedvesmai

LIEPĀJĀ PA GAISMAS TAKU

Atzīmējot Liepājas 395. dzimšanas dienu, no 18. līdz 21. martam varam izstaigāt īpašu maršrutu “Izgaismotā Liepāja”. Pasākuma starts Liepājas dzimšanas dienā 18. martā plkst. 19 pie koncertzāles “Lielais dzintars” ar gaismas izrādi “Gaismas slepenā dzīve”.

Labas lietas priekam un iedvesmai iesaka Andris Tiļļa