Kadrs no Ridlija Skota fantastikas filmas “Marsietis”.
Kadrs no Ridlija Skota fantastikas filmas “Marsietis”.
Publicitātes foto

Aktuālā kino izlase: ko piedāvā televīzijas kanāli? 0

“Austrumeiropas zirnekļsieviete” – LTV trešdien, 1. aprīlī, plkst. 23.30. Režisores Tīnas Zariņas zinātniskās fantastikas īsfilma 2019. gadā tapusi ciklā “Latviešu režisoru īsfilmas”.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 55
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
Lasīt citas ziņas
Četrdesmitgadniece Ģertrūde strādā publiskajā tualetē un cīnās ar emocionālo nestabilitāti.

Kādā dienā viņu sakož zirneklis, un Ģertrūdei parādās dažādas pārdabiskas spējas.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Katra diena simtgadē. Gadalaiki. Vasara” – LTV sestdien, 4. aprīlī, plkst. 21.25. Dokumentālistes Dzintras Gekas jaunākais projekts “Katra diena simtgadē. Gadalaiki” (2020) sadalīts četrās filmās, aptverot būtiskākos Latvijas valsts simtgades notikumus, cilvēkus un sajūtas.

Katrā cikla daļā atspoguļots viens gadalaiks, to uzbūves pamatā ir Pētera Vaska skaņdarbs “Gadalaiki”.

Pirms filmas (plkst. 21.20) – sarunā par filmas aizkulisēm piedalās Dzintra Geka un montāžas režisors Armands Zvirbulis.

“Tonijs Erdmanis” – LTV1 svētdien, 5. aprīlī, plkst. 22.55. Šī komiskā drāma (2016, režisore Mārena Ade) ir viena no starptautiskajā kino vidē visskaļāk izskanējušajām pēdējo gadu vācu filmām. Tās pirmizrāde notika Kannās, kur filma kandidēja uz Zelta palmas zaru, Eiropas kino balvu pasniegšanas ceremonijā tā triumfēja piecās kategorijās (arī kā labākā filma, par režiju un scenāriju), un

sezonas balvu maratons noslēdzās ar nomināciju “Oskaram” kategorijā “Labākā filma ārzemju valodā”.

Pēters Simonišeks un Sandra Hillere atveido tēvu un meitu – mūzikas skolotājs Vinfrīds nav pats rātnākais tēvs visā pasaulē, tāpēc karjeriste Inese no viņa vairās.

Lai kā meita pūlētos, Vinfrīds nepadodas un rada arvien jaunas situācijas, lai būtu viņas dzīvē. Kad šķiet, ka viss zaudēts, viņš iemiesojas Tonija Erdmaņa tēlā un pilnībā izjauc Ineses saplānoto dzīvi.

“Marsietis” – TV6 svētdien, 5. aprīlī, plkst. 19.20. Ridlija Skota režisētā zinātniskās fantastikas filma (2015) ir Holivudas kārtējais mēģinājums apgūt Marsu. Galveno lomu tajā atveido Mets Deimons, otrā plāna lomās redzami Džesika Čestēna, Kristena Vīga, Džefs Denielss, Maikls Peņa, Šons Bīns, Keita Mara un citi.

Vētra izjauc kosmosa kuģa misiju, un astronauta Marka Vatnija komandas biedri ir pārliecināti, ka viņš gājis bojā…

“Marsieša” triumfs turpinājās pēc pirmizrādes Toronto kino festivālā, un tā kļuva gan par komerciāli ļoti veiksmīgu darbu, gan septiņās kategorijās bija nominēta “Oskariem” – arī kā labākā filma.