Kadrs no Leonīda Leimaņa filmas “Salna pavasarī”.
Kadrs no Leonīda Leimaņa filmas “Salna pavasarī”.
Publicitātes foto

Aktuālā kino izlase Lieldienu nedēļas nogalei 1

“Talija” – LTV7 piektdien, 10. aprīlī, plkst. 22 un LTV1 sestdien, 11. aprīlī, plkst. 23.05. Marlo ir daudzbērnu māte, un viņas visjaunākais bērns vēl ir zīdainis. Nav viegli tikt ar visu galā, tāpēc viņa pieņem brāļa piedāvāto palīdzību – auklīti uz nakti.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

Talija mēdz uzvesties ekscentriski un kaitinoši, taču viņa arī dara brīnumus, jo Marlo beidzot atgriežas dzīvesprieks un enerģija. Čehu izcelsmes režisora Ivana Reitmana dēla Džeisona uzņemtajā drāmā “Talija” (2018) galvenajā lomā iejutusies oskarotā Šarlīze Terona (nominācija “Zelta globusam”), Makenzija Deivisa, Marks Duplass un Rons Livingstons.

“Sestā diena” – LTV1 sestdien, 11. aprīlī, plkst. 16.55. Brigitas Eglītes dokumentālā filma (2019) aizved uz sestdienas tirgu Skultē, kas jau daudzus gadus ir viens no nozīmīgākajiem nedēļas notikumiem gan mazās pilsētiņas iedzīvotājiem, gan no tālienes braukušajiem.

CITI ŠOBRĪD LASA
Lomas tirgū ir rūpīgi sadalītas, taču negaidīti par savu eksistenci atgādina tirgus īpašnieks.

Filmas veidošanā piedalījies komponists Kārlis Auzāns, un tā kandidēja piecās kategorijās uz Latvijas Nacionālo kinobalvu “Lielais Kristaps”. To saņēma Valdis Eglītis kategorijā “Labākais dokumentālās filmas operators”.

“Graustu miljonārs” – TV3 Life svētdien, 12. aprīlī, plkst. 22. Vikasa Svarupa romāna “Jautājumi un atbildes” brīvā ekranizācija (2008) atklāj, kā kāds Mumbajas graustu rajona pusaudzis piedalās Indijā adaptētajā raidījumā “Gribi būt miljonārs?”.

Nospēlējis galveno lomu, Londonā dzīvojošais Devs Patels kļuva par slavenāko Rietumu pasaules filmu indieti,

savukārt režisors Denijs Boils atgriezās kino elitē. Filmas milzīgos panākumus apstiprināja arī astoņas iegūtas Amerikas Kinoakadēmijas balvas.

“Salna pavasarī” – LTV1 pirmdien, 13. aprīlī, plkst. 18.20. Leonīda Leimaņa un Pāvela Armanda kinodarbs (1955) ir pirmā latviešu literatūras klasikas ekranizācija,kuras uzņemšanas grupā pirmoreiz pārsvarā ir latviešu kinoprofesionāļi. Galvenajās lomās – Zigrīda Stungure, Oļģerts Krastiņš, Lilita Bērziņa, Žanis Kopštāls, Karps Klētnieks. Filmu demonstrēja arī Venēcijas kinofestivālā. Latvijas kino klasika atjaunotā versijā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.