“Džuljeta”
“Džuljeta”
Publicitātes foto

Aktuālā kino izlase no piektdienas līdz svētdienai. Izvēlas un iesaka Zane Dzene 1

Zane Dzene, “Kultūrzīmes”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

“Džuljeta”. TV21 piektdien, 22. maijā, plkst. 6.40, 14.40 un 22.40. Latvijas kinoteātros izrādīta ar nosaukumu “Julieta” (2016), spāņu režisora Pedro Almodovara drāma un detektīvs savij mātes un meitas stāstus.

Mīklainos ap-stākļos pazūd Džuljetas meita, un cerībā viņu atrast sieviete atgriežas Madridē. Atceroties vētraino jaunību, mīlestību un traģiskos notikumus, kas attālināja māti un meitu, Džuljeta turpina dzīvot pagātnes rēgu klātbūtnē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lielajam ekrānam adaptēdams Alises Mundro grāmatu “Bēgšana”, P. Almodovars izpelnījās kārtējos aplausus – šīs filmas pirmizrāde notika Kannās, kur tā bija izvirzīta “Zelta palmas zaram”, un Spānija to izvirzīja “Oskara” nominācijai kategorijā “Labākā filma ārzemju valodā”.

“Smalkās aprindas”. LTV1 svētdien, 24. maijā, plkst. 22.55. Ar kārtējo filmu atgriežoties pagātnē, Vūdijs Allens skatītāju ved uz 1930. gadu, kur pilnā sparā valda kino.

Jauns vīrietis ierodas Holivudā, kur cer atrast darbu, un iemīlas sava ietekmīgā tēvoča sekretārē. Kad mīlas frontē neiet, kā plānots, viņš atgriežas Ņujorkā, kur tiek ierauts Manhetenas smalko aprindu uzdzīvē.

“Smalkajās aprindās” (2016) piedalās Stīvs Karels, Džese Eizenbergs, Bleika Lavlija, Kristena Stjuarte, Korijs Stols, filmas pirmizrāde notika Kannās, to izrādīja arī Karlovi Varu noslēguma vakarā.

“Tevis te nebija”. “Shortcut” un “Helio” interaktīvajā televīzijā. Linnas Remzijas drāma (2017) skatītājiem vērtēšanai tika nodota Kannās, turklāt – nepabeigtā versijā, un jau tur izpelnījās profesionāļu atzinību – L. Remzija saņēma balvu par scenāriju, bet Vākīns Fīnikss tika atzīts par labāko aktieri.

Viņa varoni Džo liktenis nav saudzējis – viņš ir vientuļnieks, kurš nerēķinās ne ar ko un glābj vājos un neaizsargātos. Kad kādam ievērojamam politiķim pazudusi meita, Džo ir Ninas vienīgā cerība.

Ņujorkas pagrīde, cilvēku tirdzniecība, neiedomājama vardarbība – L. Remzija nerisina vieglas tēmas, un tandēmā ar V. Fīniksu – viņš šogad saņēma “Oskaru” par titullomu “Džokerā” (2019) – radījusi brutālas, maskulīnas un cerību zaudējušas pasaules portretu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.