Labas lietas priekam un iedvesmai iesaka Andris Tiļļa 0

Andris Tiļļa, “Mājas Viesis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Ja tu vienmēr runā patiesību, tev nekas nav jāatceras. /Marks Tvens/

Izrāde

Sajust vairāk, tiekties pēc pilnības

CITI ŠOBRĪD LASA
Publicitātes foto

VEF Kultūras pils ansamblis “Rīgas pantomīma”, svinot savu 64. jubileju un VEF Kultūras pils 60. jubileju, sadarbībā ar pasaules mūzikas grupu “Kanisaifa” 27. oktobrī VEF Kultūras pils Lielajā zālē piedāvās mīmu izrādi “Viens no miljona”, kas tapusi, iedvesmojoties no Ričarda Baha stāsta “Kaija vārdā Džonatans Livingstons”. Izrādes sākums – plkst. 19.00.

Grāmata

“Upuris 2117”

Foto: Andris Tiļļa
Gālibs, bijušais Abu Graibas cietuma spīdzinātājs, izskalots vīrieša, nē, sievietes līķis… Ar pirmajām lappusēm nonākam baisas spriedzes caurstrāvotā iztēles telpā.

Apgāds “Zvaigzne ABC” laidis klajā dāņu rakstnieka Jusi Adlera-Olsena spriedzes detektīvu “Upuris 2117”, kas ir astotā grāmata sērijā par Q nodaļu un Karla Merka izmeklētajām lietām. Sižeta līnijas savērptas tik pārliecinoši un intriģējoši, ka romānu gribas izlasīt vai vienā elpas vilcienā.

Izstāde

Jurists ar otu

Foto: Andris Tiļļa
Foto: Andris Tiļļa

Stāmerienas pilī skatāma ekspozīcija “Kolorītais Leo Svemps”. Diplomēts jurists ar veiksmīgu advokāta karjeru, ilggadējs Mākslas akadēmijas rektors, Mākslinieku savienības valdes priekšsēdētājs, talantīgs, spožs un temperamentīgs gleznotājs. Ekspozīcijā redzamas ne vien gleznas, senas mēbeles, bet arī mākslinieka iecienītie zilie angļu, ķīniešu, holandiešu porcelāna izstrādājumi, ko viņš bieži izmantojis savu gleznu sižetos.

Tepat, Latvijā

Pilnā balsī

Foto: Andris Tiļļa

Vai zināt, kur atrodas nedaudz ieliekts smilšakmens atsegums, kas tāpēc rada unikālu akustisko efektu – neparasti skaidru atbalsi? Mazsalacas Skaņajā kalnā ir vienīgā vieta Latvijā, kur kaut ko tādu iespējams sadzirdēt. Vērts turp aizbraukt un izdziedāties pilnā balsī, lai dzīvesprieka pietiktu visam rudenim un ziemai.

Reklāma
Reklāma

Jaunums

Uz pastmarkas – Jānis Daliņš

Publicitātes foto
Šodien, 23. oktobrī, “Latvijas Pasts” laiž klajā jaunu pastmarku, veltītu mūsu izcilajam soļotājam Jānim Daliņam. Tās nomināls ir eiro, un pirmās dienas zīmogošana paredzēta Valmieras centrālajā pasta nodaļā.

Labsajūtai

Ievīsties šallē!

Publicitātes foto

Ejot garām Jēkaba kazarmām, pamanīju eleganto mūsdienīgā dizaina galeriju “ETMO”, kurā mani iepriecināja dabisko materiālu daudzkrāsu šalles – tieši laikā kādu iegādāties, lai tajā ievīstītos un rudens vēsumā izjustu mājīgu komfortu.

Filma

Berlīnē ar šekspīrisku likteni

Publicitātes foto

22. oktobrī plkst. 21.00 Rīgas kinoteātrī “Splendid Palace” režisora Burhana Kurbani filma “Berlīne. Aleksandra laukums”. Jauns bēglis no Rietumāfrikas ar noziedzīgu pagātni ierodas Berlīnē, grūtdieņu un kriminālu aprindu rajonā. Viņš nonāk Reinholda valgos un tiek nokristīts par Franci. Nu viņš ir jaunais vācietis ar šekspīrisku likteni. Gluži kā Otello deju placī viņš satiks Jāgo, vēloties būt labs pasaulē, kas tāda nav. Filma – šā gada Berlināles galvenās konkursa programmas uzmanības magnēts – migrācijas, labās gribas un postkoloniālisma pretrunu trauksmainais sirdspuksts. Šī filma uzņemta pēc vācu modernista Alfrēda Dēblīna tāda paša nosaukuma romāna (1929) par Veimāras republikas dekadenci, ko savulaik ar atbilsmi laikmetam ekranizējis Rainers Verners Fasbinders.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.