Latvijas 10 gadu jubilejai par godu izdotā medaļa
Latvijas 10 gadu jubilejai par godu izdotā medaļa
Latvijas 10 gadu jubilejai par godu izdotā medaļa

1928. gada 18. septembrī. Gatavošanās valsts desmitgadei krīzes apstākļos 0

Pirms 90 gadiem “Jaunākās Ziņas” par gatavošanos Latvijas valsts dibināšanas apaļajai gadskārtai: “Valsts 10 gadu jubilejas svētki sakarā ar grūtiem saimnieciskiem apstākļiem neatšķirsies no parastiem. Svētkos paredzēti paaugstinājumi armijā un flotē, apbalvošana ar Triju Zvaigžņu ordeņiem un notiesāto un sodīto apžēlošana.

Reklāma
Reklāma
Krievija identificē divas “smirdīgas” valstis, kas būtu tās nākamais mērķis
VIDEO. “Sēžu ceļmalā un netieku mājās!” Latviete ar asarām acīs stāsta par nedienām ar elektroauto
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Lasīt citas ziņas

(..) Triju Zvaigžņu ordeņa dome griezusies pie valdības ar lūgumu aizrādīt resoriem, būt atturīgiem apbalvojumu izlasē. Tomēr ir tad apbalvojamo skaits, cik paredzams, sniegsies tūkstošos. Dažos resoros tiešām taisīta stingra izlase, bet ir arī iesniegumi pavisam kuplā skaitā. Nākuši arī priekšā gadījumi, kur kandidāti, uzzinādami par gaidāmo priekšā stādīšanu, lūguši novērst no tiem tādu pārbaudījumu.”

Valsts desmitgades gaidās Valsts prezidents Gustavs Zemgals bija piekritis izmaiņām armijas virsnieku svētku formā jeb “vakartērpā” – apkakli un aproces turpmāk tūka vietā izgatavojamas no samta. Jubileju bija paredzēts atzīmēt arī ar pastmarku sēriju, un līdz septembrim tam iesūtīja 18 projektus. “Apbalvošanai ar valsts 10 gadu jubilejas medali Zemkopības ministrijai pieteikti no Latvijas Lopkopības centrālās savienības puses 353 kandidāti, 245 lauksaimnieki un 99 savienības, respektīvi, lopkopības pārraudzības biedrību darbinieki,” piebilda laikraksts.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.