Atvadas no Ņujorkas.
Atvadas no Ņujorkas.
Arhīva foto

ASV sagūsta un piespiedu kārtā izsūta atpakaļ uz dzimteni latviešu nelegāļus 3

Viesturs Sprūde, “Latvijas Avīze”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Pirms 90 gadiem, kā vēstīja prese, Liepājā bija atgriezušies vairāki Latvijas pilsoņi, kas pirms tam bija nelegāli ieceļojuši ASV.

“Jaunākās Ziņas” šajā sakarā rakstīja: “Amerikas policija tos visus sagūstījusi un piespiedu kārtā izsūtījusi atpakaļ uz dzimteni.
CITI ŠOBRĪD LASA

Starp atbraukušajiem ir arī bijušais Liepājas policijas 2. iecirkņa priekšnieks Sveilis ar kundzi. Pirms diviem gadiem ieradies Amerikā ar kuģi un Ņujorkā no tā nobēdzis.

Atbraukušie stāsta, ka sakarā ar ārkārtīgo bezdarbu Amerikā policija tur sarīkojot plašas nelegālo ieceļotāju medības. Meklējot iebraucējus, policija izdarot kratīšanas un dokumentu pārbaudes ne tikai lokālos un patversmēs, bet pat privātdzīvokļos.

Ņujorkā uz Polijas tvaikoņa “Pulaski” amerikāņu policija nodevusi pārvešanai uz dzimteni vairāk kā 500 apcietinātos nelegālos ieceļotājus, starp tiem 82 Latvijas pilsoņus.

Tie visi aizvesti līdz Gdiņas ostai un no turienes sūtīti tālāk uz dzimteni. Dzīve Amerikā ārkārtīgā bezdarba dēļ ļoti grūta.

Darba trūkuma dēļ daudzi cilvēki dodoties pašnāvībā. Galīgā trūkumā esot nonākuši arī daudzi Amerikas latvieši.

“Jāsaka, ka pasaules ekonomiskās krīzes apstākļos arī Latvijā situācija īpaši neatšķīrās – šajā pašā laikā Rīgā policijas vadība bija pieņēmusi lēmumu “bezdarba mazināšanai izvest visu nodarbināto ārzemnieku rūpīgu kontroli”.

Policijai bija ienākušas sūdzības, ka vairākās privātās fabrikās un uzņēmumos strādājot ārzemnieki bez “darba kartiņām”, tas ir, atļaujām. Policija arī lūdza iedzīvotājus ziņot par šādiem gadījumiem, kur ārzemnieki strādā nelikumīgi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.