30. gadu karikatūra par “slideno Rīgu”.
30. gadu karikatūra par “slideno Rīgu”.
30. gadu karikatūra par “slideno Rīgu”.

1939. gada 24. janvārī. Rīgu paralizē atkala 0

Pirms 80 gadiem avīze “Rīts” vēstīja: “Jau divi dienas Rīgas ielas klāj atkala. Tā sagādā daudz neērtību kā gājējiem, tā arī braucējiem. Vakarrīt, kad atkala bija visstiprākā (sala -2 grādi), galvaspilsētas satiksme palika gandrīz uz pusi lēnāka. Pat asi kalti zirgi pa asfaltētām ielām nespēja vezumus vilkt, ormaņu pajūgi brauca soļos un autobusi slīdēja.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Satiksme kavējās uz visām līnijām un vairāki autobusi uzskrēja ietnēm. Kāds 33. līnijas vāģis iedrāzās mūrī, Juglas auto saskrējās ar auto, bet divi Pārdaugavas autobusi apstājās pusceļā. Pasažieriem vajadzēja gaidīt citus vāģus. Visas šīs klizmas notikušas ne šoferu vainas, bet gan atkalas dēļ. Atkala darba pilnas rokas deva sētniekiem un pilsētas ielu strādniekiem.

Uz ielām caurmērā gar ik namu vakar izkaisīja 3 kilogramus smilšu. Tā kā Rīgā ir ap 30 tūkstoši namu, tad abās atkala dienās izlietotas pāri par 90 tonnām smilšu. Smagi ormaņi rēķina, ka parastās kravas vietā viņi spējuši aizvest tikai vien trešo daļu. Rīgas apkaimi atkala piemeklē līdz sešas reizes gadā. Veci ļaudis saka, ka tik, cik ziemā atkalu, tik vasarā salnu.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.