Paiet 60 gadi, kopš nositās Holivdas elks Džeimss Dīns 0

Pirms 60 gadiem, 1955. gada 30. septembrī, Kalifornijā ASV autoavārijā 24 gadu vecumā gāja bojā 50. gadu jauniešu elks un viens no Holivudas vīrišķās pievilcības simboliem Džeimss Dīns.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
10 apetīti nomācoši produkti, kas jāēd katru dienu 30
Lasīt citas ziņas

Teiciena “Dzīvo ātri, mirsti jauns” autoram vajadzēja tikai dažas lomas, lai uz visiem laikiem paceltos kulta aktieru līmenī.

Ievērojamākās filmas ar viņa piedalīšanos ir “Uz austrumiem no paradīzes”, “Dumpinieks bez iemesla”, “Gigants”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Liktenīgajā pievakarē aktieris, kurš aizrāvās arī ar dalību autosacīkstēs, devās izbraukumā nesen iegādātajā sporta “Porsche 550 Spyder”.

Kopā ar viņu brauca automehāniķis, kas gatavoja Dīna braucamo gaidāmajām sacensībām. Jau krēsloja, bet “Porsche” brauca bez iedegtiem lukturiem. Iespējams, liktenīgi.

Vienā no krustojumiem notika sadursme ar pretimbraucošu auto. Dīnu triecienā izmeta no šofera krēsla, un viņš nomira no traumām 10 minūtes vēlāk. Gan mehāniķis, gan otra auto vadītājs guva tikai ievainojumus. Jau vēlāk tika aprēķināts, ka ātrums sadursmes brīdī bijis ne lielāks par 88 km/h.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.