2022. gadā Katarā par Pasaules kausu cīnīsies 32 komandas
2022. gadā Katarā par Pasaules kausu cīnīsies 32 komandas
Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

2022.gada Pasaules kausa futbolā finālturnīrs netiks paplašināts līdz 48 komandām 0

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) lēmusi, ka nepaplašinās 2022.gada Pasaules kausa finālturnīru līdz 48 izlasēm.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai 188
Lasīt citas ziņas

Tādējādi pēc trīsarpus gadiem Katarā spēlēs kā ierasts 32 izlases.

Gala lēmums par 48 komandu startēšanu 2022.gada Pasaules kausā futbolā bija jāpieņem jūnijā gaidāmajā kongresā, bet FIFA ātrāk nonākusi pie secinājuma, ka nepaplašinās turnīru.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Pēc konsultācijām ar visām procesā iesaistītajām pusēm, tika nolemts, ka šādos apstākļos šo piedāvājumu nebūtu iespējams realizēt,” teikts FIFA paziņojumā.

FIFA prezidents Džanni Infantīno bija entuziastisks atbalstītājs komandu skaita palielināšanai 2022.gadā. Sākotnēji tika iecerēts paplašināties 2026.gada Pasaules kausā, kas norisināsies ASV, Kanādā un Meksikā.

FIFA paplašinātajā dokumentā bija teikts, ka 2022.gada turnīrā būtu tāds pats formāts, kur visu sešu reģionu konfederācijas saņemtu tādu pašu vietu skaitu kā Ziemeļamerikā plānotajā turnīrā. Šajā formātā no Eiropas kvalificētos 16 labākās komandas.

Lielā karstuma dēļ Katarā gaidāmā Pasaules kausa izcīņa notiks novembra un decembra mēnešos, turklāt turnīra ilgums samazināts par trim dienām, kas arī bija viens no argumentiem, kāpēc nevajadzētu paplašināt turnīru. Tāpat dalībniešu skaita palielināšanas rezultātā vairākas spēles būtu jāuzņem Kataras kaimiņvalstīm.